Coquard sprint naar ritzege in Ruta del Sol, Hofland vierde

zaterdag 18 februari 2017 om 16:26
Coquard sprint naar ritzege in Ruta del Sol, Hofland vierde

Foto: Sirotti

Bryan Coquard heeft de vierde etappe in de Ruta del Sol op zijn naam geschreven. De Fransman van Direct Energie was de snelste in een massasprint. De Nederlanders eindigden vandaag net buiten het podium. Moreno Hofland werd vierde, Raymond Kreder vijfde.

Kopgroep met twee Martijnen
In de openingsfase van de etappe waren zes renners weggereden uit het peloton. Daarbij zaten twee Nederlanders: Martijn Budding (Roompot-Nederlandse Loterij) en Martijn Keizer (LottoNL-Jumbo). De twee Martijnen vormden samen met Jérôme Cousin (Cofidis), Lukasz Owsian (CCC Sprandi Polkowice), Diego Rubio (Caja Rural-Seguros) en Jens Wallays (Sport Vlaanderen-Baloise) de vlucht van de dag.

Aanval Ligthart
De koplopers kregen een maximale voorsprong van ruim zes minuten, maar dat bleek net niet voldoende om stand te houden. Op drie kilometer van het einde was hun avontuur voorbij. Vlak voor het ingaan van de slotkilometer probeerde Pim Ligthart ervan door te gaan, maar het peloton sprong direct op zijn wiel. Tot overmaat van ramp koos de Nederlander de verkeerde weg. Hij vergat linksaf te gaan en reed als enige rechtdoor.

Eerste kans voor sprinters
Dat betekende dat de sprinters voor de eerste keer deze ronde voor de overwinning konden gaan. Bryan Coquard pakte die kans met beide handen aan. Hij klopte Daniel Hoelgaard (FDJ), die door een sterke bocht iets eerder aan de sprint was begonnen. Hugo Hofstetter (Cofidis) eindigde op een paar lengtes als derde, vlak voor twee Nederlanders.

In het klassement is er niets veranderd. Alejandro Valverde staat nog steeds aan leiding, met één seconde voorsprong op Alberto Contador. Zondag volgt de laatste etappe, maar ook dan is een massasprint het meest waarschijnlijke scenario.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Wheely 18 februari 2017 om 16:27

Die Ligthart wat een grapjas. :)

SolerEritrean 18 februari 2017 om 16:28

Op de een of ander manier Direct Energie toch echt wel een afmakersploeg in tegenstelling tot voorganger Europcar

Wheely 18 februari 2017 om 16:34

Nederlanders lieten zich wel zien deze rit, Keizer en Budding in de ontsnapping, Kreder en Hofland in de top 5 en mooie finale van Ligthart :D

TykkeThor 18 februari 2017 om 16:36

Uran heeft z’n sprint wat aangescherpt deze winter?

Il Cavaliere 18 februari 2017 om 16:41

SolerEritrean Met dank aan één renner: Adrien Petit.

Yob 18 februari 2017 om 18:03

Mooi voor Hoelgård. Vorig jaar altijd voor Démare moeten knechten, maar dit jaar krijgt hij zelf ook wat kansen. Het is duidelijk dat hij zijn eerste kans meteen met beide kansen grijpt. Morgen nog een plaatsje hoger misschien.

r525 18 februari 2017 om 18:12

@soler
Sorry, maar dat is echt onzin.
Europcar haalde in zijn topjaar ook gewoon 25 overwinningen.
Laatste tijd van Europcar was gewoon erg mager.
Coquard doet wat hij moest doen hier, winnen. Mooi gedaan, reeds nummer 4 voor het team :)

schipperaar 18 februari 2017 om 23:59

Al resultaten van Hofstede overigens of is ie nog ziek?

Headlines

Materiaalzone

Populair