Coquard: “Ik denk dat ik nu bij de groten hoor”

Door , dinsdag 5 juli 2016 om 18:38
Coquard: “Ik denk dat ik nu bij de groten hoor”

foto: Sirotti

Bryan Coquard kwam letterlijk en figuurlijk een haar tekort voor de dagzege in de Tour de France vandaag. De 24-jarige Fransman van Direct Energie kwam net niet meer over Marcel Kittel heen en is vanzelfsprekend teleurgesteld. “Ik geloofde echt in mijn kansen”, zegt hij tegen de letour.fr.

Winnaarsmentaliteit
Maandag sprintte Coquard al naar een derde plek, maar kreeg hij commentaar. “Jimmy (Engoulvent, ploegleider, red.) zei me gisteren dat ik mijn fiets niet genoeg naar voren smeet. Vandaag zag ik dat dit hielp, maar het was niet genoeg. Ik ben erg teleurgesteld, maar ik mag niet opgeven. Er zijn nog steeds veel kansen over. Ik ben wel blij dat we met de ploeg het heft in eigen handen namen. Ik denk dat ik nu bij de groten hoor. Laat ik duidelijk zijn: in een sprint wint altijd de sterkste. Maar ik was nog nooit zo dichtbij een ritzege, die ik uiteindelijk niet pak. Ik mag dan wel jong zijn, maar ik ben ook een winnaar. Ik heb temperament en wil dit jaar nog een overwinning boeken in de Tour.”

Dit artikel delen:

34 Reacties

sven241 5 juli 2016 om 18:46

Daarvoor had hij eerst moeten winnen, maar hij komt er zeker aan. Geweldig jaar tot nu toe wat beloont moet worden met een zege. Ik gun het hem.

slice 5 juli 2016 om 18:50

Mooi ventje, hoop dat hij er eentje pakt!

Bergje over 5 juli 2016 om 18:58

Ik vind hem er toch al een beetje bij horen hoor, ondanks hij nog geen Tour etappe heeft.

Retro Lex 5 juli 2016 om 19:00

Dit is al zijn 3e Tour deelname. In het eerst jaar al aardig wat ere plaatsen. Vorig 2e in de slot etappe in Parijs. Dus een overwinning zit er aan te komen.
Maar een “grote” met zo’n postuur ? Z’n bijnaam was/is Mosquito vergelijk dat met de “Gorilla”. Ik blijf fan

r525 5 juli 2016 om 19:09

Hoe groot fan ik ook van je ben Coquard, laat anderen maar bepalen of je daar bij hoort.

vanSpringel 5 juli 2016 om 19:11

En op mijn kop zit een eierdop, ahoy ahoy !

Djoop 5 juli 2016 om 19:52

Sympathieke Fransman, dit in tegenstelling tot die andere lapzwans in zijn ploeg.

Romāns Vainšteins 5 juli 2016 om 19:56

Foto van vandaag was echt episch.

r525 5 juli 2016 om 20:14

@Djoop
Klopt, was niet erg sympatiek om niet op het podium te verschijnen in Parijs Tours van 2014.
Maar dat ene moment maakt de beste man direct een onsympathieke lapzwans?

Hakkie2 5 juli 2016 om 20:32

@Djoop: ik neem aan dat jij op de renner die in elk land de meeste tijd voor de fans neemt, regelmatig tot na de start, Voeckler?

Wat mij betreft hoort Voeckler tot de 10 meest sympathieke renners van het hele peloton.

Orakel 5 juli 2016 om 20:34

Hoeveel WT zeges heb je, Coquard? Je bent een aanstormend talent (net als Enger, Groenewegen). De groten zijn Kittel, Cavendish, Sagan, Greipel.

Romāns Vainšteins 5 juli 2016 om 20:44

Ach ja, ‘de groten’, lekker belangrijk allemaal wie daar welk criterium voor hanteert.

Mooie renner met duidelijk enorm veel passie voor hetgeen dat hij doet, dan maar geen grote, wel iemand die ik een mooie touretappe gun.

Lalsacien 5 juli 2016 om 20:45

De bijnaam van Coquard is (hoe kan het ook anders) le Coq. Oftewel de Haan.

Pieter Peet 5 juli 2016 om 21:07

Deze jongen komt er wel. 4de AGR, 4de Waalse Pijl, 2de Dwars door Vlaanderen en nu met de top meesprinten in de Tour.

Ik houd wel van dat soort renners a la Coquard, Degenkolb, Kristoff en Sagan die niet alleen kunnen sprinten, maar ook in de eendagskoersen goed uit de verf komen en goed een heuvel op kunnen.

Djoop 5 juli 2016 om 21:07

@r525: Nee, uiteraard niet. Het is meer zijn gedrag ten opzichte van andere renners waar ik me meestal aan stoor. En hij is zich zeer bewust van de camera's. Tegenwoordig altijd met die tong uit zijn mond; de man staat waarschijnlijk 's ochtends voor de spiegel zijn meest strijdlustigste poses te oefenen.

@Hakkie2: Natuurlijk besteed Voeckler het meeste tijd aan zijn fans, dat is zuurstof voor die man. Maar laat me dan weten welke renners je wel onsympathiek vind dan vervang ik de naam voortaan wel. Blijkbaar zit de halve Voeckler fanclub op dit forum.

r525 5 juli 2016 om 21:18

@Djoop
Voorbeelden? Zoals? Wanneer?

r525 5 juli 2016 om 21:26

Overigens, “gekke bekken”, das wel heul onsympathiek zeg!
Ik vind het stoicijnse van bijvoorbeeld Kyrienka veel verbazingwekkender. Vind ik ook heel mooi om naar te kijken. Maar ik wil niet weten wat ik zelf voor bekken trek tijdens het sporten.

Jacco van Stierop 5 juli 2016 om 21:33

@ Djoop
Maar wat is dan zijn gedrag ten opzichte van andere renners? De meeste renners zijn wat suffige, saaie pieten, niks mis mee en dat hoort ook zo. Maar als je niet zo bent ben je meteen een lapzwans? Ik kijk altijd graag naar Voeckler.

Djoop 5 juli 2016 om 22:10

@r525: Zijn interactie met andere renners getuigd vaak van misplaatste gevoelens van superioriteit. Dat zie je aan de gebaartjes, de blikken, het overdreven gedoe wanneer meneer vind dat de rest niet actief genoeg acteert. Hij staat ook bepaald niet bekend als een van de meest sportieve renners, getuige dit interview met Flecha:
http://www.cyclingnews.com/news/flecha-the-driver-didnt-even-stop/

@Jacco: Prima toch, ik zal je er niet van weerhouden.

Covadonga 5 juli 2016 om 22:19

Vroeger vond ik Voeckler best wel irritant. Maar de waardering komt met de jaren.

r525 5 juli 2016 om 22:23

Oké oké. Dus hij had moeten stoppen, af moeten stappen en kijken hoe het met de andere renners ging? Ik wil je wel eens horen als de situatie andersom was geweest en Flecha/Hoogerland in de positie van Voeckler hadden gezeten. Nooit maar dan ook nooit dat zij dan gestopt hadden. En nooit maar dan ook nooit dat jij dat dan van hun verwacht had.
Voeckler is een slimme renner en kent zijn krachten. Fysiek is hij namelijk op geen enkel terrein de aller sterkste. Dus ja, ook in de ontsnapping is hij de hele dag tactisch bezig. Dat is ook een (heel belangrijk) onderdeel van topsport.
Dat je hem niet mag, prima, maar onsympathiek is deze man gewoonweg niet.

Djoop 5 juli 2016 om 22:39

Je zal niet stoppen, maar je sprint ook niet weg op zo’n moment. Maar daar gaat het niet om, Flecha beschrijft de renner onderin het interview. Jij mag een ander beeld van hem hebben, en ik zeg stel jouw beweegredenen niet ter discussie, maar tegelijkertijd hoef ik hem niet sympathiek te vinden. Dat is nogal subjectief. Ik ben trouwens ook geen fan van Hoogerland, maar vond die val wel tragisch -en ik ben hem sympathieker gaan vinden toen ie daar vervolgens geen media spektakel van wilde maken.

r525 5 juli 2016 om 22:55

Bekijk de beelden dan nog eens een keer. De valpartij gebeurd terwijl Voeckler op kop rijdt. Hij hoort de klap, gaat op de pedalen staan, kijkt achterom. Al schuddend met zijn hoofd rijdt hij op +/- hetzelfde tempo door. Weggesprint is hij niet.

Frits des Jeux 5 juli 2016 om 23:45

@Hakkie2 +1 voor jou! Voeckler neemt ontzettend veel tijd voor zijn fans. En ook als de camera’s uitzijn. Dit itt tot Sagan en Cancellara. Die zijn als de camera’s uit zijn compleet andere persoonlijkheden.

christidoc 6 juli 2016 om 00:36

@r525
“Oké oké. Dus hij had moeten stoppen, af moeten stappen en kijken hoe het met de andere renners ging?”

Bah, doe is niet zo triest.

Headlines

Materiaalzone

Populair