Coquard: “Ik dacht al aan de overwinning”

maandag 18 april 2016 om 10:11
Coquard: “Ik dacht al aan de overwinning”

Foto: Sirotti

Bryan Coquard zorgde zondag voor een verrassing door als vierde te eindigen in de Amstel Gold Race. “Ik kan niet zeggen dat ik tevreden ben, aangezien ik voor de overwinning kwam”, stelde hij na afloop tegenover L’Équipe. “Maar aan de andere kant ben ik blij dat ik het vertrouwen van de ploeg heb waargemaakt. Een vierde plek is nog steeds goed.”

De Fransman sprinter zag na de top van de Cauberg dat de wind grotendeels tegen stond. “Dat was in mijn voordeel. Ik dacht al aan de overwinning, omdat ik één van de snelsten in de groep was, maar maar die twee voorop (Gasparatto en Valgren) wisten vooruit te blijven. Het geluk was niet aan mijn zijde en ik werd zelfs door Colbrelli geklopt voor de derde plaats.”

Het was voor de 23-jarige renner de tweede vierde plaats in korte tijd. Ook in de Brabantse Pijl eindigde hij net naast het podium.

Dit artikel delen:

5 Reacties

PietFriet 18 april 2016 om 11:21

Zijn rijstijl doet me een beetje denken aan Oscar Freire. Als hij zo doorgaat kan het nog een hele grote worden.

r525 18 april 2016 om 12:34

Dit is exact de instelling die ik bij vele (o.a. Nederlandse) renners mis. Niet zomaar met alles tevreden zijn.
Ik denk dat deze man inderdaad nog heel ver gaat komen. Dat hij nog maar vele jaren voor Bernadeau mag rijden :)

tvm 18 april 2016 om 13:10

Die Coquard valt mij inderdaad ook op, hij rijdt wel erg makkelijk een heuvel op!

LutsenkoFan 18 april 2016 om 17:15

Wauw , ik dacht dat hij al 25 was. En werd laatst ook nog 3e in de finish van de Tour?

teunster 18 april 2016 om 17:28

Ik weet nog goed hoe hij in Canada die sprint challenge met veel gemak en klasse won. In 2013 was dat, hij was nog maar 20 ofzo? Hofland reed toen ook erg sterk, het was voor mij toen duidelijk dat het wel toppers zouden worden, hoe onbetekenend misschien ook die Sprint Challenge. Maar wat hierboven staat, Coquard lijkt zich t.o.v. Hofland wel sneller te ontwikkelen. Niet dat ze 1 op 1 te vergelijken zijn qua type, maar Hofland is toch wel wat ouder. Type Freire? Poe… dat is een straffe vergelijking he. :) Durf m maar te maken!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair