Contador over zaak-Froome: “Jammer dat het zo lang duurt”
foto: Sirotti
vrijdag 27 april 2018 om 11:11

Contador over zaak-Froome: “Jammer dat het zo lang duurt”

Alberto Contador heeft in een interview met de Spaanse krant AS opnieuw gereageerd op de salbutamolzaak van Chris Froome. De Spanjaard, die na afloop van de Vuelta zijn carrière beëindigde, vindt dat er spoedig een beslissing genomen moet worden. “Het is jammer dat het zo lang duurt.”

Contador is van mening dat Froome volgende week wel mag starten in de Giro d’Italia. “Een ding is zeker; als de autoriteiten die onze sport runnen hem toestaan om deel te nemen, dan is normaal dat Froome dat ook doet.”

In december 2017 werd bekend dat Froome zich bij de UCI moest verantwoorden voor een verhoogd Salbutamolgehalte (2000 nanogram per milliliter, in plaats van de maximale toegestane 1000) in zijn urine na afloop van de achttiende etappe van de Vuelta a España. Sindsdien is de zaak-Froome het onderwerp van gesprek in de wielerwereld.

“De Giro is de wedstrijd die ik nog het meeste zal missen. De wedstrijd heeft alles wat wielrennen is door alle passie. Maar ik mis het wielrennen niet heel erg, ik blijf drie a vier keer per week fietsen”, aldus Contador.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
27 april 2018 11:35
Hoe lang duurde jouw zaak, Bertje?
27 april 2018 12:27
Dat is toch irrelevant. Het gaat erom dat hij het jammer vindt dat deze zaak zo lang duurt. Ik vind het ook jammer want dit is een slechte zaak voor het wielrennen als hij een topresultaat neerzet.
27 april 2018 12:44
Technisch kan deze zaak binnen een dag opgelost zijn, maar nee hoor. Ronduit belachelijk.
27 april 2018 13:15
@rvb, precies bij de vorige salbutanol zaken was het binnen maand afgehandelt maar nee bij een 4 voudig tourwinnaar moet het eerst jaren onderzocht worden terwijl hij meer gebruikte als de vorige betrapte renners.

Reacties zijn gesloten.