Concurrenten: “Wout de te kloppen man”
Foto: Gauthier
Youri IJnsen woensdag 6 januari 2016 om 17:53

Concurrenten: “Wout de te kloppen man”

Wout van Aert is zondag de grote favoriet voor de Belgische titel veldrijden. Dat heeft de 21-jarige crosser van Crélan-Vastgoedservice zelf afgedwongen door al vijftien veldritten te winnen. Zijn grootste concurrenten maken daar dankbaar gebruik van.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Meeusen: ‘Parcours in het voordeel van Van Aert’

Tom Meeusen

Tom Meeusen – Foto: Rudie Ottens

Een van die concurrenten is Tom Meeusen. “Ik heb er lang naartoe gewerkt om hier in topvorm te verschijnen”, zegt hij tegen Sporza. Ik ben een van de belangrijkere outsiders en zit goed in mijn schaduwrol. Zo hoop ik het maximale uit mijn prestaties te halen. Het parcours is echter anders dan de typische Krawatencross (het terrein voor het BK, red.), vind ik. Het is minder vloeiend. Het is meer gas geven, vol in de remmen, kort draaien. Meer fysiek dan anders en dat is zeker niet in het nadeel van Wout. Ik denk echt wel dat hij dé te kloppen man is.”

Nys legt er druk op: ‘Zondag is de grote dag voor Wout’

Sven Nys

Sven Nys – Foto: Rudie Ottens

Sven Nys begint aan zijn allerlaatste Belgisch kampioenschap veldrijden en kan zich met een tiende titel naast legende Roland Liboton fietsen. “Maar ik wil vooral tegengas bieden”, graaft hij zich bij Sporza in. “Het is heel normaal dat Van Aert voor iedereen de grote favoriet is. Hij heeft de meeste crossen gewonnen en heeft indrukwekkend afgesloten in Baal. Na hem zijn er enkele jongens die met de vorm van de dag weerwerk kunnen bieden. Dat is dit seizoen al gebleken. Ik heb dat gedaan, net als Kevin Pauwels. En onderschat ook Tom Meeusen niet. Ik verwacht misschien wel een spannende cross, want er zal ook de nodige stress zijn. Zondag is de grote dag voor Wout.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
6 januari 2016 18:03
Benieuwd of Wout de druk aan kan. Maar op papier is hij natuurlijk de grote favoriet, zou een waardig drager van de driekleur zijn overigens!
6 januari 2016 18:14
Die breekt natuurlijk weer en staat als een boer met kiespijn of plek 2 of 3 ;-)
Hoop op Nys, anders die Aerts, nuchtere kerel.
6 januari 2016 18:44
@ Har77

"Die breekt 'natuurlijk weer' ". Wat voor een onzin is me dat? Ik denk dat er dit seizoen (en vorig seizoen) al oneindig veel crossers gebroken zijn in het wiel van Wout. En dat is hopelijk nu zondag niet anders ;)
6 januari 2016 19:01
De open deuren worden in Vlaamse stijl ingetrapt
6 januari 2016 19:03
@ quintenri:
tja, de druk is immens, als hij nu niet wint, en ook het wk aan van der Poel moet laten is zijn seizoen mislukt en krijgt hij toch echt het predikaat geen kampioenschapsrenner te zijn. er zijn er voor minder gebroken.
6 januari 2016 19:12
@ 8.6

De druk is inderdaad immens, en hij zal het inderdaad moeilijk hebben om BK en WK te worden, maar hij heeft er wel goede papieren voor. Maar er op voorhand al van uit gaan dat hij zal breken tijdens de koers, dat weet ik niet...
6 januari 2016 19:21
@ quinteri:
van Aert legt vooral zichzelf die druk op, onlangs nog verklaarde hij dat zijn seizoen mislukt is zonder trui, en dat hij 'niet wil zijn als Nijs' die immers maar 10 keer Belgisch kampioen en 2 keer wereldkampioen werd. dan denk ik, leg jezelf toch niet al die druk op, ga gewoon onbevangen fietsen, en kijk maar welke prijzen er gewonnen worden. als je wil pieken op de kampioenschappen, doe dat gewoon, maar ga er geen heel verhaal bij ophangen. doet Klaas toch ook niet. ;)
6 januari 2016 20:29
Met Albert heeft Wout een goede coach, hij heeft de kracht om de anderen veel pijn te doen en de mentale steun van 15 zeges en een klassement.

Hij kan het veld een paar keer uitdunnen, dan is hij van de Vermeerschen van deze wereld af, om dan het gevecht aan te gaan met de andere podiumkandidaten.

Reacties zijn gesloten.