Colbrelli verslaat Valverde in GP Bruno Beghelli

zondag 6 oktober 2019 om 16:19
Colbrelli verslaat Valverde in GP Bruno Beghelli

foto: Cor Vos

Sonny Colbrelli heeft in eigen land de GP Bruno Beghelli gewonnen. De Italiaanse sprinter van Bahrain Merida was na bijna 200 kilometer koers de beste van een kopgroep van zeven. Alejandro Valverde sprintte naar de tweede plaats, voor Jack Haig. Bauke Mollema was ook mee in de beslissende groep, maar hij kon zijn titel niet verdedigen.

Vroege kopgroep
Drie renners kozen voor een lange dag in de aanval. Stepan Kuriyanov (Gazprom-Rusvelo) kreeg Tommaso Fiaschi (Beltrami TSA-Hopplà-Petroli Firenze) en Emil Dima (Giotti Victoria Palomar) met zich mee. Hun voorsprong bedroeg vroeg in de rit al meer dan tien minuten, maar werd daarna beetje bij beetje kleiner.

Het peloton werd aangevoerd door Bahrain Merida en UAE Emirates. De klim naar Zappolino was de scherprechter van de lokale rondes in Monteveglio. Deze was voor Fiaschi te zwaar, waardoor Kuriyanov en Dima overbleven aan kop. Het bleek een onmogelijk strijd voor de twee, want al 42 kilometer voor de finish werden zij ingerekend.

Finale breekt open
Tachtig overgebleven renners gingen de laatste drie plaatselijke rondes in. Op de Zappolino waren het vervolgens George Bennett, Iván Ramiro Sosa en Julien Bernard die wegreden uit het peloton. Zij kregen Neilson Powless, Edoardo Affini, Hugo Houle en Gianni Moscon mee. Heel lang bleven de zeven niet vooruit, maar het peloton was wel weer even op scherp gezet.

Powless ging solo de slotronde in, met Bennett, Moscon en Houle op een klein gaatje. Zij werden ingerekend en nog op de laatste klim van de Zappolino overvleugeld door Guillaume Martin, maar ook de Franse klimmer kreeg geen ruimte. In de slotkilometers wist een zevental weg te rijden: Alejandro Valverde, Sonny Colbrelli, titelverdediger Bauke Mollema, Jack Haig, David Gaudu, Iván Garcia en Guillaume Martin gingen strijden voor de zege. Het draaide uit op een sprint, die gewonnen werd door Colbrelli.

Het is voor Colbrelli al de tweede keer dat hij de GP Beghelli wint. Het lukte hem ook al in 2015.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

8 Reacties

Maillot à Pois 6 oktober 2019 om 16:31

En puntjes voor Wanty dus in de strijd met Corendon

0
assen 6 oktober 2019 om 17:51

Bahrain mag de bloemen en een bedankje aan Mollema geven. Wat een race reed Bauke! Schrijf m maar op voor Lombardije.

Jammer dat Bauke niet meer explosief is (al is ie nooit de beste sprinter geweest)

TJV niet gezien de laatste 10 km

0
xistnc 6 oktober 2019 om 17:52

Knappe move van Bahrein, twee man in de beslissende vlucht. Daarin was Jumbo na leuk maar wat doldriest aanvalswerk niet vertegenwoordigd.

Ik had het idee dat Mollema in de laatste kilometers erg hard reed, maar hij kreeg geen ruimte.

0
Kwibus 6 oktober 2019 om 19:43

Bauke was ooit een goeie puncheur heuvelop hoor, die heel 2e achter valverde werd. Hij won niet voor niets ooit de groene trui jn de vuelta, maar laatste jaren is hij die snelheid wel kwijt.

0
Kelder is de Man 6 oktober 2019 om 20:10

Lijkt wel zo idd. Maar zou m toch heel graag in de ploeg hebben. Harde werker, regelmatig top 10, geen veelwinnaar, maar pakt toch altijd wel weer iets mee. En lijkt me een relaxte.

0
Gilberto 6 oktober 2019 om 21:30

Geen veelwinnaar misschien, maar die Bauke toch, fantastisch

0
Jacob Lohof 7 oktober 2019 om 08:09

Bauke weet waar hij staat, laat zich niet gek maken. Hij haalt zoveel mogelijk uit zijn wielerloopbaan.

0
Front-runner 7 oktober 2019 om 09:21

Beetje naief van Mollema om zo als een malle te blijven rijden die laatste 5 kilometer. Volgens mij heeft hij het meeste kopwerk gedaan van iedereen. Hij had beter wat meer gepokerd en krachten gespaard. Dan had hij wellicht nog weg kunnen springen in de laatste kilometers.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone