Claeys zegeviert in GP Jef Scherens, Ligthart tweede

Claeys zegeviert in GP Jef Scherens, Ligthart tweede

foto: Sirotti

zondag 21 augustus 2016 om 17:16

In Leuven heeft Dimitri Claeys de GP Jef Scherens op zijn naam gezet. De 29-jarige Belg van Wanty-Groupe Gobert was na een heuvelachtige koers beter dan Pim Ligthart. Roman Maikin werd derde. Niki Terpstra blijft aan de leiding van de Napoleon Games Cup, ondanks zijn afwezigheid.

De Vries en Kouwenhoven mee in vroege vlucht
Een opvallend feit nog voordat de koers van start was gegaan: favoriet Timothy Dupont tekende de startlijst niet, omdat hij op weg naar de koers pech kreeg met zijn auto. Hij haalde daardoor de start niet. Enfin, een uur later was dat allang vergeten toen er een kopgroep op kop reed. Justin Mottier (Fortuneo-Vital Concept), Gerry Druyts (Crelan-Vastgoedservice), Nicolas Vereecken (An Post-Chainreaction), Daan Hoeyberghs (Beobank-Corendon) en onze landgenoten Sjoerd Kouwenhoven (Metec-TKH) en Berden de Vries (Roompot-Oranje Peloton) maakten het mooie weer. De zes verzamelden een voorsprong van dik vier minuten.

Wijnpers als scherprechter
Op 45 kilometer van de finish kwam alles echter weer samen, dankzij de krachtige impulsen van Wanty-Groupe Gobert. Op de Keizersberg was het vervolgens Kevyn Ista die in de stromende regen de knuppel in het hoenderhok smeet. Niet veel later sloten onder meer Tim Wellens (Lotto Soudal), wereldkampioen veldrijden Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice) en Floris De Tier (Topsport Vlaanderen-Baloise) aan. In het peloton knapte Wilier Triestina-Southeast het vuile werk op in dienst van Filippo Pozzato en Jakub Mareczko. Ondertussen knepen Claeys en Ligthart er tussenuit. De twee verdedigden constant een kleine voorsprong, waarna Claeys zijn duivels ontbond op de Wijnpers. Die klap, op enkele kilometers voor de meet, kwam Ligthart niet meer te boven.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Vic413 21 augustus 2016 om 18:24

Uitstekende renner!

0
hildeke 21 augustus 2016 om 22:10

Ik was live aanwezig als VIP. Sterke race van Dimitri. Hij zou volgend seizoen naar AG2R gaan.

0
Prima Facie 21 augustus 2016 om 22:24

@Hildeke
Had je mooi uitzicht op de VIP-boxen van de toeschouwers die niet live aanwezig waren?

0
Doordrijver 21 augustus 2016 om 22:34

Sterke koers hoor. En rijden is Leuven aan dat tempo is best zwaar. Kom maar eens proberen ;)

0
Alberke328 22 augustus 2016 om 09:41

Volgens Sporza tekende hij bij Cofidis?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone