Christophe Riblon zet punt achter carrière

woensdag 25 oktober 2017 om 08:02
Christophe Riblon zet punt achter carrière

Christophe Riblon stopt als beroepsrenner. De 36-jarige Fransman vertelt aan Le Courrier Picard dat hij er niet in geslaagd is om een nieuwe ploeg te vinden. Hij besloot daarop om zijn profcarrière te beëindigen.

Riblon reed zijn hele carrière voor één ploeg. Sinds zijn profdebuut in 2005 kwam hij uit voor AG2R. Hij won tijdens zijn loopbaan onder meer twee etappes in de Tour de France. In 2010 won hij de rit naar Ax 3 Domaines. Drie jaar later zegevierde hij in de etappe naar Alpe d’Huez.

“Ik had gehoopt om door te kunnen gaan, maar eigenlijk wist ik dat het klaar was toen AG2R mij in juni vertelde dat ze mijn contract niet zouden verlengen”, aldus Riblon. “Ik heb contact gehad met andere ploegen, maar tot concrete voorstellen kwam het niet. Begin september heb ik nog aan manager Vincent Lavenu gevraagd of hij zijn beslissing wilde heroverwegen, maar hij vertelde me dat er geen ruimte meer was voor mij. Ik accepteer deze beslissing zonder bitterheid en begrijp het volledig.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Lalsacien 25 oktober 2017 om 08:18

Fiets aan de wilgen!

Chasse_patate 25 oktober 2017 om 09:01

Mooie carriere gehad. Als je twee zulke mooie overwinningen op je naam hebt staan. Zijn erbij die afzwaaien met een minder mooi palmares.

Romāns Vainšteins 25 oktober 2017 om 10:25

2 x solo aankomen in je eigen ronde met miljoenen buisgekluisterden en dan ook nog eens in het vetste wielershirt dat er bestaat. Waar kunnen we ervoor tekenen ?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair