Romain Bardet naar Team DSM: “Ik had een nieuwe impuls nodig”
foto: Cor Vos
vrijdag 4 december 2020 om 17:10

Romain Bardet naar Team DSM: “Ik had een nieuwe impuls nodig”

Romain Bardet is volgend seizoen zonder twijfel de grootste nieuwkomer bij Team DSM, zoals Team Sunweb in 2021 gaat heten. Na negen jaar verlaat de Franse ronderenner het vertrouwde nest bij AG2R La Mondiale.

Bardet vindt het na negen jaar het juiste moment om van ploeg te wisselen, laat hij weten aan Le Dauphiné Libéré. “Het is een goed moment, ook al had ik een goede tijd bij AG2R La Mondiale en blijf ik bevriend met iedereen in de ploeg. Het is in zekere zin hartbrekend omdat we samen zijn gegroeid, maar ik voelde dat ik een nieuwe impuls in mijn carrière nodig had. Ik voelde me altijd al aangetrokken tot Sunweb, omdat hun manier van werken me aanspreekt.”

In de nieuwe omgeving bij Team DSM wil de Franse renner zich terug bewijzen na twee moeilijke seizoenen, die hem hooguit de bolletjestrui in de Tour de France opleverden. “Dit is een nieuwe uitdaging, die me veel goed zal doen. Deze stap moet uitwijzen of het de goede keuze was. Het leven bestaat uit cyclussen, en soms moet je nieuwe energie vinden om door te gaan. Zonder twijfel heb ik een paar moeilijke jaren achter de rug. Ik moest verder.”

Wedstrijdschema
“De ploeg wil slechts dat ik de beste renner ben die ik maar kan zijn. Ik kan mijn wedstrijdschema nog niet vertellen. We concentreren ons nu op de basis. Alles wat ik in het verleden heb gedaan is geanalyseerd en de ploeg denkt dat ze een nieuw pad voor me kunnen uitstippelen. We gaan zien of het werkt. Ik vind het geweldig om helemaal opnieuw te beginnen, maar dat vereist geen specifieke doelen op de korte termijn”, aldus Bardet.

De Franse ronderenner wordt bij zijn nieuwe ploeg niet de uitgesproken kopman, zoals hij dat was bij AG2R. “Bij Sunweb staat altijd de ploeg centraal. De wedstrijden waarin ik word opgesteld zijn niet per se een jacht op een persoonlijk resultaat, maar staan meer in het perspectief van de algemene prestaties van de ploeg en mijn ontwikkeling als renner. Het is een ongekende uitdaging die ik aanga.”

 
8 Reacties
Sorteer op:
4 december 2020 17:13
Toch opmerkelijk voor een renner die openlijk aangeeft niet te koersen/trainen op enige vorm van digitale ondersteuning (hartslag/vermogen ed) en dit vooral op gevoel doet. Benieuwd of hij in het stramien van DSM gaat passen.
  4 december 2020 20:35
  Wellicht dat hij juist een andere, noem het meer wetenschappelijke, benadering zoekt, c.q. bedoelt als hij zegt 'dat hun manier van werken me aanspreekt' - het vervolg over de gemaakte analyse doet dat vermoeden. Lees ik verder tussen de regels door dat Sunweb, oeps DSM, komend jaar zonder uitgesproken kopman in grote(re) rondes gaat rijden? Als Bardet het al niet is, wie dan wel? Is ze natuurlijk dit jaar goed bevallen.
  4 december 2020 23:33
  In de koers zelf is Sunweb helemaal niet zo berekend bezig zoals bv Sky dat is. In de dingen daaromheen wel, zoals ook Jumbo dat is. Bardet is een uiterst intelligente kerel, die kan dat wel hebben.
4 december 2020 18:02
Klinkt alsof Bardet veel energie en motivatie uit deze stap haalt. Dat kan een positieve uitwerking hebben, benieuwd. Verder, raar om te lezen. Bardet ging naar team Sunweg maar nu ineens naar team DSM. Anderlecht heeft ook wel eens andere hoofdsponsors maar je weet gelijk waarover het gaat. Jammer dat ploegen geen echte naam hebben, nou ja de Wolfpack dan. Of men moet de ploeg blijven noemen zoals die oorspronkelijk begonnen is. In dit geval Batavus-Bankgiroloterij-Big Star. Een mond vol of BBB. Amaai.
  4 december 2020 19:12
  Maar juist dat het team de naam van de sponsor draagt maakt wielrennen (onder andere) zo interessant voor sponsors... Stabiliteit in management maakt het volgens mij overigens best herkenbaar over de jaren. Lefevre heeft dat goed voor elkaar. De tandem Zeeman-Plugge komt ook al een heel eind. En Sunweb, sorry, DSM, is óók Spekenbrink.
  4 december 2020 19:36
  Dusss... Wielrennen is geen voetbal, mooie observatie doorak. Nog een observatie de tour wordt niet gewonnen door een team, maar door een individuele renner. Ja echt, FC Barcelona wint de Champions League en niet Messi, maar Roglic wint de Vuelta en niet Team Jumbo Visma.
  4 december 2020 20:58
  JVD, daar zeg je wat. Inderdaad het is een pluspunt voor de hoofdsponsor dat de ploeg zijn/haar naam draagt. Vanuit het volgersoog of proffesioneel oog als derde binnen de sportwereld was mijn reactie ingestoken, dan is het telkens omschakelen. HennieK TJV heeft de slogan "samen winnen" niet voor niets. Vele klassieke en GT winnaars hadden niet kunnen winnen zonder sterk team wat ze zelf vaak aangeven hoewel enkelen zich ook met een veel minder team op de eerste plaats rijden. Anderzijds zoals jij zegt, uiteindelijk won Tao GH de Giro, Pogacar de tour en P.Roglic de Vuelta. Hoewel de teams evengoed de overwinningen claimen en in de media ook vaak wordt gewezen op aantal GT of klassieke overwinningen van een team. Wat dat betreft gaan beide op, hoewel wanneer je vraagt wie won de Tour van jaar xxxx dan krijgnje nooit een teamnaam maar naam renner. Beide is waar, alleen het ene meer dan het andere.
4 december 2020 18:21
Zou hij aankomend seizoen voor de Giro kiezen?

Reacties zijn gesloten.