Christel Herremans: “Bakker reed op WK niet met tubes en wielen van teamsponsor”

Christel Herremans: “Bakker reed op WK niet met tubes en wielen van teamsponsor”

© Cor Vos

vrijdag 7 februari 2020 om 14:01

Gisteren berichtten we dat veldritbelofte Manon Bakker op staande voet ontslagen werd door haar Experza-team. De ploeg wilde daar in eerste instantie geen verder commentaar over geven, maar doet dat vandaag nu toch. “Bakker reed op het WK niet met het materiaal van de teamsponsor”, aldus teammanager Christel Herremans.

“Bakker reed met andere wielen en tubes rond”, vertelt Herremans. “Uitgerekend op de belangrijkste dag van het jaar. En nee, daar had ze vooraf geen toestemming voor gevraagd. Bovendien was Bakker kandidaat-wereldkampioene, waardoor dit in de aandacht kwam. Daar konden onze sponsors niet mee lachen.” Bakker werd uiteindelijk 5de in Dübendorf.

Dat het jammer is dat het zo gelopen is, geeft Herremans nog mee. “Ze is een goede renster, maar net zij moeten het goede voorbeeld geven. Dit was trouwens geen eenmalig feit. Het was niet altijd even gemakkelijk om met haar samen te werken. Ik denk dat elke andere ploeg op dezelfde manier zou reageren. We geven hiermee een signaal dat dit niet kan.”

Een ander team vinden, vormt voor de talentvolle Manon Bakker geen probleem. Heel wat teams zijn momenteel op zoek naar vrouwen die het goed doen in het veldrijden, terwijl de meeste dames uit de top dertig van de UCI-ranking nog een of meerdere jaren onder contract liggen…

Dit artikel delen:

46 Reacties

Derierre de la course 7 februari 2020 om 20:50

Dit blijft natuurlijk wel aan je reputatie plakken. Als je nu nog eens zo’n fout maakt roepen mensen gelijk dat je niet trouw bent aan je sponsor.

Ik weet ook niet of het de 1e x is.

Peter Lippens 8 februari 2020 om 06:09

hoezo stom, gewoon contractbreuk, sponsoren zien wel graag hun centjes renderen en als zij dat niet begrijpt, kan se per direct beter op zoek naar een andere job

SnellePelle 8 februari 2020 om 08:35

Mooi, gewoon open zijn over het ontslag! Helemaal gied.

Marion Riberolle kon met het ploegmateriaal wereldkampioen worden, en Kay 2e.

Daarmee heeft Bakker het morele ongelijk om eigen materiaal te gebruiken.

Maar wat ook niet uit het oog verloren moet worden is dat de KNWU de fietsen prepareert voor het kampioenschap, en Richard Nieuwhuis, eigenaar Dugast als mechanieker bij de selectie is betrokken.
Een lekke band tijdens verkenning daags voor de race kan zomaar door een Dugast vervangen worden wanneer Bakker geen reserve materiaal kan aanbieden.

Ligthning 8 februari 2020 om 19:06

Volkomen terecht ontslag. Je kan het echt niet maken om materiaal van je sponsor, waarvan je een deel van je loon ontvangt, niet te gebruiken (en dus wel het materiaal van een concurrerend bedrijf). Wie dit niet begrijpt, heeft geen jota verstand van de economische realiteit. Ik vermoed dat diegenen die dit niet begrijpen, pubers zijn die zelf niet werken en/of geen werkgever hebben.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair