Chirico en Pacioni completeren Androni Giocattoli-Sidermec

woensdag 27 november 2019 om 13:10
Chirico en Pacioni completeren Androni Giocattoli-Sidermec

foto: Cor Vos

Androni Giocattoli-Sidermec heeft haar selectie voor het aankomende seizoen rond. De ploeg raakt sterkhouders als Mattia Cattaneo, Andrea Vendrame en Fausto Masnada kwijt, maar Gianni Savio heeft zich onlangs wel kunnen verzekeren van de handtekeningen van Luca Chirico en Luca Pacioni. Zij maken het gezelschap compleet.

De 26-jarige Pacioni reed de afgelopen seizoen bij Neri Sottoli-Selle Italia-KTM. Hij kwam in 2016 en 2017 ook al uit voor Androni Giocattoli-Sidermec. Chirico is ook geen onbekende. Hij reed in 2018 nog voor de ploeg. Destijds liet hij zijn contract ontbinden omdat hij geen plek kreeg in de Giro-selectie.

De ploeg boekte afgelopen jaar liefst 32 overwinningen. Een hoop zeges werden geboekt in verre oorden, maar ook in Italië mocht Androni Giocattoli-Sidermec diverse malen zegevieren. Het hoogtepunt was zonder twijfel de zesde etappe van de Giro d’Italia. Fausto Masnada – komend seizoen in dienst van CCC – won de rit naar San Giovanni Rotondo en bracht zijn legendarische ploegbaas daarmee in extase. Komend jaar hoopt de ploeg uiteraard weer op deelname aan de Ronde van Italië.

De afgelopen dagen kwam de ploeg in Cesenatico voor het eerst bijeen. Daar waren alle renners bij aanwezig, op de Zuid-Amerikanen na.

Selectie Androni Giocattoli-Sidermec voor 2020
flag-it Nicola Bagioli
flag-it Mattia Bais
flag-it Manuel Belletti
flag-it Alessandro Bisolti
flag-ec Jefferson Cepeda
flag-it Luca Chirico
flag-it Mattia Frapporti
flag-co Miguel Florez
flag-it Davide Gabburo
flag-it Francesco Gavazzi
flag-co Daniel Muñoz
flag-it Luca Pacioni
flag-ch Simon Pellaud
flag-it Simone Ravanelli
flag-co Jonathan Restrepo
flag-cr Kevin Rivera
flag-hr Josip Rumac
flag-it Matteo Spreafico
flag-it Nicola Venchiarutti
flag-it Mattia Viel

Dit artikel delen:

4 Reacties

Marco Willems 27 november 2019 om 13:54

Aardig team, niet meer dan dat. Vooral benieuwd of Kevin Rivera dit jaar al wat hoger kan aantikken komend seizoen of dat het een man blijft voor de 2.1 koersen. Reed een sterk Milaan-Turijn waar hij 9e werd en in een etappe in Burgos kon ie ook redelijk goed mee met de besten.

hartstikkebedankt 27 november 2019 om 14:26

Ieder jaar zitten hier verrassingen in het team, die we vooraf niet altijd verwachten; ik noem Masnada, Cattaneo, Vendrame, Sosa, Ballerini, Bernal. Ben benieuwd wie dat volgend jaar worden. Ik nomineer vast Gabburo, Restrepo, Munoz, Rivera en Cepeda.

Kannibaal van Schepdaal 27 november 2019 om 23:39

Ik houd het op Rivera, Pacioni en Belletti.

finton 27 november 2019 om 15:31

dan nomineer ik Simon Pellaud, daar verwacht ik ook veel meer van dan er nu uitkomt.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair