Chainel sprint het snelst in Driedaagse (+beeld)

dinsdag 30 maart 2010 om 21:16

De openingsetappe van de Driedaagse van De Panne-Koksijde is gewonnen door Steve Chainel. De Fransman, ook in het veld actief, was de snelste in een sprint van zeven en pakt ook de leiding in het klassement. Achter hem eindigden drie Italianen, Lieuwe Westra werd zesde in dezelfde tijd.

De koers werd opengebroken door een kopgroep van vier man: Dominique Cornu, Adam Hansen, Tristan Valentin en Lieuwe Westra, die drie bonificaties bijeen sprintte. Nadat zij waren teruggehaald, ontstond een nieuwe groep met: Tiziano Dall’Antonia (Ita), Leif Hoste (Bel), Aleksejs Saramotins (Let), Andrej Grivko (Oek), Steve Chainel (Fra), Lorenzo Bernucci (Ita), Floris Goesinnen (Ned), Romain Feillu (Fra), Bert Scheirlinckx (Bel) en Thomas De Gendt (Bel).

Floris Goesinnen pakte punten voor het bergklassement, maar later moest hij dat bekopen. Het peloton brak in stukken en Liquigas probeerde daarvan te profiteren. De helft van de kopgroep werd bijgehaald, waarna Lieuwe Westra op de pedalen ging staan. Zo ontstond er een kopgroep, die later nog aangevuld werd.

Landbouwkrediet zat daar met twee man, waarvan Bert Scheirlinckx het eerst weg reed. Achter hem viel eerst Adam Hansen en brak de groep later in tweeën op de Kruisberg. Toen men toch weer bijna geheel samen kwam, ging Frederic Amorison weg. Hij kwam echter minder ver, waarna de groep toch weer brak op de laatste helling van de dag.

Zeven man reden weg en ondanks verwoede pogingen van onder andere Daniele Bennati kwam de rest er niet meer bij. Daniel Oss had zich rustig gehouden en ging als eerste sprinten, maar werd sterk gecounterd door Chainel, die ook Paolini en Gasparotto kansloos liet. Lieuwe Westra en David Millar lijken de belangrijkste kanshebbers voor het klassement.

Slotkilometers

Driedaagse van De Panne-Koksijde
Uitslag etappe 1: Middelkerke – Oudenaarde (198 km)

1. Steve Chainel (Fra/BBox Bouygues Telecom)
2. Luca Paolini (Ita/Acqua & Sapone) z.t.
3. Enrico Gasparotto (Ita/Astana)
4. Daniel Oss (Ita/Liquigas)
5. Frederic Amorison (Bel/Landbouwkrediet)
6. Lieuwe Westra (Ned/Vacansoleil)
7. David Millar (Garmin Transitions) +3s
8. Niko Eeckhout (Bel/An Post-Sean Kelly) +45s
9. Johan Coenen (Bel/Topsport Vlaanderen) z.t.
10. Marco Bandiera (Ita/Katusha)

Algemeen klassement na etappe 1
1. Steve Chainel (Fra/BBox Bouygues Telecom)
2. Luca Paolini (Ita/Acqua & Sapone) +4s
3. Enrico Gasparotto (Ita/Astana) +6s
4. Lieuwe Westra (Ned/Vacansoleil) +7s
5. Daniel Oss (Ita/Liquigas) + 10s
6. Frederic Amorison (Bel/Landbouwkrediet) z.t.
7. David Millar (Garmin Transitions) +13s
8. Niko Eeckhout (Bel/An Post-Sean Kelly) +55s
9. Johan Coenen (Bel/Topsport Vlaanderen) z.t.
10. Marco Bandiera (Ita/Katusha)

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair