CCC vond bij transfer niets verdachts in medische gegevens Denifl

zondag 3 maart 2019 om 15:08
CCC vond bij transfer niets verdachts in medische gegevens Denifl

foto: Cor Vos (archief)

Bij CCC was men niet bekend met de dopingpraktijken van Stefan Denifl. Dat heeft ploegmanager Jim Ochowicz gezegd, nadat de Oostenrijker bekend zou hebben bloeddoping te hebben gebruikt. Denifl zou dit seizoen voor CCC rijden, maar trok zich in december terug. “Hij zei dat hij persoonlijke problemen had en dat hij daarom stopte”, aldus Ochowicz tegen Cyclingnews.

“Hij zei dat het puur persoonlijk was met zijn familie, dus dat is zijn business“, zegt Ochowicz. “Het had niets te doen met sport, maar ging om zijn vrouw, toen iets met zijn vader en zijn zus. Ik heb er niet verder naar gevraagd en toen zei hij dat hij niet in staat was om bij de ploeg te komen. Toen dacht ik: oké, fair enough.”

Ochowicz en de medische staf van CCC hadden op aanvraag bij de UCI medische gegevens van Denifl ontvangen, maar daarin werd niets verdachts gevonden. “Dat zag er goed uit”, erkent de manager. “We zouden hem niet aangetrokken hebben als er verdachte aanwijzingen waren. Ik heb hem ontmoet bij het WK in Innsbruck, waar hij niet bij de nationale selectie zat.”

CCC zocht een Oostenrijkse renner omdat het schoenenbedrijf daar veel te zien is in de winkelstraten. “Maar hij is nooit naar ons kamp geweest en heeft nooit meegedaan aan iets wat wij georganiseerd hebben”, besluit Ochowicz. Uiteindelijk haalde CCC Riccardo Zoidl bij de selectie.

Dit artikel delen:

7 Reacties

nickdt 3 maart 2019 om 15:35

Aiii Ochowitz. Beter je woorden kiezen voortaan.

‘Hij heeft niet meegedaan aan iets wat wij georganiseerd hebben’.

Dat kan je namelijk dubbel opvatten.

0
Kruisberg 3 maart 2019 om 15:46

Ochowicz said. “He never came to camp, never set foot on anything we did.”

Dit was de oorspronkelijke zin.

0
Polleke 3 maart 2019 om 19:23

Ochowicz heeft het meest imposante dopingpalmares van alle huidige managers, een niet te onderschatten reputatie, maar valt weer eens uit de lucht terwijl de gemiddelde wielervolger al meteen wist dat Denifls putje stonk…

0
west 3 maart 2019 om 20:10

Als ik mijn geld had moeten zetten op Zoidl of Denifl, had ik alles ingezet op dat Zoidl de pakhaas zou zijn…

0
Polleke 3 maart 2019 om 21:27

Je geld is nog niet verloren…..

0
Romāns Vainšteins 3 maart 2019 om 21:47

Kohl, Totschnig, Pfannberger, Denifl ….

Oostenrijkers, altijd mee uitkijken.

0
Piet Lut 4 maart 2019 om 02:02

Harald, broertje van Georg Totschnig, Pfannberger, Denifl zaten in 2007 ook nog eens in dezelfde ploeg Elk Haus – Simplon

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone