CCC-ploegleider Wadecki: “Twintig zeges? Uitdaging, maar niet onmogelijk”

CCC-ploegleider Wadecki: “Twintig zeges? Uitdaging, maar niet onmogelijk”

foto: Sirotti

donderdag 27 december 2018 om 15:41

Twintig zeges: dat is het streven van het nieuwe CCC Team. Of in ieder geval van teammanager Jim Ochowicz. Volgens Piotr Wadecki – ploegleider bij de Poolse WorldTour-ploeg – zal het niet eenvoudig worden. “De lat ligt bijzonder hoog”, zo vertelt hij in een interview met Sport.onet.pl. “Maar ik denk dat het mogelijk is.”

Ochowicz gaf enkele weken geleden aan dat de ploeg in zijn eerste jaar moet mikken op twintig zeges. “Ik weet niet of dat haalbaar is”, zo liet kopman én uithangbord Greg Van Avermaet recent weten. “Twintig zeges is wel erg veel. Vergeet niet dat we een nieuwe ploeg zijn. Een ploeg met minder budget, én met minder goede renners. Je moet de lat ook niet té hoog leggen.”

Wadecki erkent dat het niet eenvoudig zal worden, maar toch gelooft hij in de kwaliteiten van zijn renners. “Het is een uitdaging, zeker omdat we voornamelijk WorldTour-wedstrijden zullen betwisten. Sommige ploegen wonnen dit jaar slechts twee keer op WorldTour-niveau. Maar tóch denk ik dat we twintig zeges kunnen boeken.”

De factor Wiśniowski
CCC Team zal vooral moeten scoren in het Vlaamse voorjaar, aangezien de ploeg kan rekenen op gewezen klassiekerwinnaar Van Avermaet. “Vlaanderen en Roubaix zijn dan ook de belangrijkste koersen”, zo beseft Wadecki. “We willen daar graag om de zege strijden.” De oud-renner verwacht ook het nodige van Łukasz Wiśniowski.

De 27-jarige Pool – die dit jaar uitkwam voor Sky – zal vooral Van Avermaet moeten bijstaan in de finale. Die laatste zal echter niet alle klassiekers rijden. “In dat geval zal Łukasz wellicht onze kopman worden. Het gaat dan om wedstrijden genre Gent-Wevelgem, de E3 BinckBank Classic en de Driedaagse Brugge-De Panne.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

hartstikkebedankt 27 december 2018 om 15:56

Ook in zijn topjaren haalde GVA nooit meer dan 6-7 overwinningen. Hier dan, zo kom ik op 18 en dat is nog in een zeer optimistisch scenario:

GVA: 6
Mareczko: 5 (ze zullen weinig in Azie rijden)
De Marchi: 2
Bevin: 2
Geschke: 1
de rest (Pauwels, Wisniowski, Zoidl, Antunes, … samen): 2

Bart Wyns 28 december 2018 om 07:27

Mareckzo – 15 (hij wordt de nieuwe Timothy Dupont)
Demarchi – 3 (Rit in Giro, Rit in TDF, Rit in Vuelta)
Pauwels – 2 – Belgisch Kampioen in Gent na een vroege aanval in de eerste kasseistroken in de Vlaamse Ardennen :) en rit in TDF in Belgische trui
GvA – 1 (na-Tour criterium Sint-Niklaas)

04398 27 december 2018 om 16:39

Te weinig winnaars in het team

KimJungPoels 27 december 2018 om 16:55

De Marchi en Bevin zullen inderdaad boven zichzelf uit moeten stijgen om dit te halen, maar ik acht dat niet onmogelijk. Zijn beide wel hele goede renners die gewoon nog niet vaak voor zichzelf mochten gaan.

vluggejapie 27 december 2018 om 17:21

Ach, deze mannen zullen relatief vaak voor hun eigen kans mogen gaan. Dat levert allicht attractief koersen op. Droomscenario: Ten Dam die nog eens een etappe pakt in de Giro, Tour of Vuelta.

Polleke 27 december 2018 om 19:21

Als ze niet snel gaan winnen zal de ploeg in chaos verzanden… de nieuwe eigenaar zal zijn fors budget niet zomaar aan de al lang verzadigde Amerikanen overlaten…

williams 28 december 2018 om 08:56

Als je joker Wisniowski is weet je al genoeg…

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair