Greg Van Avermaet: “Het moet gebeuren in de klassiekers”

Greg Van Avermaet: “Het moet gebeuren in de klassiekers”

foto: Sirotti

zondag 16 december 2018 om 12:44

De nieuwe CCC-ploeg heeft al zijn hoop gevestigd op Greg Van Avermaet. De Olympisch kampioen is het enige uithangbord van de Poolse ploeg. Dit beseft Van Avermaet zelf ook. “Alle focus ligt nu op mij. In de klassiekers is het een kwestie van moeten”, zo vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Teammanager Jim Ochowicz gaf onlangs aan op twintig zeges te mikken in 2019. “Ik weet niet of dat haalbaar is”, aldus Van Avermaet. “Twintig zeges is wel veel. Vergeet niet dat we een nieuwe ploeg zijn. Een team met minder budget, en met minder goede renners. Je moet de lat ook niet té hoog leggen.”

Aan Van Avermaet om de meeste zeges te boeken. Hij zal het wel moeten doen met een minder sterke ploeg om zich heen, al denkt hij daar zelf anders over. “Ik vind dat ik een hele sterke ploeg om me heen heb. Ik verwacht veel van de Belgen binnen ons team”, zo doelt hij op Nathan Van Hooydonck, Guillaume Van Keirsbulck en Gijs van Hoecke.

Gebrek aan kopmannen: “Wellicht een probleem”
“Ik heb het gevoel dat ze voor mij door het vuur willen gaan. Uiteraard is er een risico, maar ze zijn in ieder geval gemotiveerd.” Van Avermaet voert de druk dan ook op. “Je moet de ambities niet terugschroeven. Ik verwacht er zelf namelijk ook veel van.”

Winnen is eigenlijk wel een must”, gaat hij verder. “In de klassiekers moeten we namelijk scoren. Anders zit de ploeg wellicht met een probleem, aangezien we geen kopmannen hebben waarmee we op ander terrein kunnen scoren. De druk is er dus zeker.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Martin Bergstra 16 december 2018 om 19:24

Helemal gelijk Greg
Zal toch wel wat druk bij komen nu hij verantwoordelijk is voor de nieuwe renners

Wheely 17 december 2018 om 07:52

Net ff zitten kijken naar zijn ploegmakkers. Wat een rare ploeg joh!

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair