Carlos Betancur verrast met zege in Klasika Primavera

zondag 14 april 2019 om 13:26
Carlos Betancur verrast met zege in Klasika Primavera

foto: Cor Vos

Carlos Betancur kan het nog altijd! De Colombiaan van Movistar won enigszins verrassend de Klasika Primavera. Voor de 29-jarige klimmer is het zijn eerste (individuele) zege in drie jaar tijd. Betancur versloeg zijn landgenoot Carlos Quinterto en zijn Spaanse ploegmaat Eduard Prades.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Niet alleen in Frankrijk werd er vandaag gekoerst. Daags na de Ronde van het Baskenland was het tijd voor de 67e editie van de Klasika Primavera. In de buurt van Amorebieta werd er naar een opvolger gezocht van Andrey Amador, die zelf ook aan de start stond. Kon de renner van Movistar voor een twee op een rij zorgen?

Titelverdediger Amador laat zich zien
De Costa Ricaan liet zich in ieder geval zien: hij maakte namelijk onderdeel uit van de vroege vlucht. Samen met Juan Antonio López-Cózar, Alex Aranburu, José Fernandes, Bernardo Suaza, Jhojan García, Ibai Azurmendi en Daniel Viegas reed hij lange tijd voor het peloton uit.

De kopgroep spatte echter uiteen op de eerste beklimming van de dag. Vooraan bleken López-Cózar, Aranburu, Amador en Fernandes over de beste benen te beschikken. In het peloton ging het tempo eveneens flink omhoog, waardoor er slechts zeventien renners overbleven. Spektakel!

Betancur wint eindelijk weer 
De vier vluchters werden uiteindelijk ingerekend door de achtervolgende groep, waardoor we met 21 koplopers aan de finale begonnen. Op de beklimming van Montecalvo versnelden Carlos Betancur, Eduard Prades, Sergio Higuita, Txomin Juaristi, Mikel Bizkarra en Carlos Quintero.

Deze zes renners wisten uiteindelijk uit de greep te blijven van de achtervolgers. In de finale bleek Betancur over de snelste benen te beschikken. Het Colombiaanse enfant terrible boekte zijn eerste zege in bijna drie jaar tijd. Quintero en Prades mochten mee het podium op.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Dolfy 14 april 2019 om 13:34

Als een derde van het peloton wegrijdt moet je mee zijn.. 9 ploegen maar aan de start. Deze koers heeft wel duidelijk last van de Portugese rittenkoers in hetzelfde weekend..

0
Cadellie 14 april 2019 om 13:58

Talentje zeker?

0
IlPirata 14 april 2019 om 17:53

Higuita zeer zeker

0
FDJ 14 april 2019 om 15:32

Betancur won in 2017 ook nog de klimchamlenge in Vaals bij de hammer series of telt die niet als individuele zege?

0
snoep de hond 14 april 2019 om 16:14

Die telt inderdaad niet als individuele zege. Op de 1ste twee dagen van de hammer series gaat het er ook niet om wie er aan het einde van de dag als 1ste over de streep komt. Het gaat erom dat je aan het eind van de dag als ploeg de meeste punten bijeen hebt gesprokkeld gedurende de koers.

0
LutsenkoFan 14 april 2019 om 17:31

Was ook een koersje van 60 km (?) daar heb je enkel explosiviteit voor nodig geen duurvermogen.

0
Pizzi 14 april 2019 om 17:36

Over twee dagen is Parijs-Camembert. Waar de winnaar zijn lichaamsgewicht aan Camembert-kaas wint. Ik hoop voor de organisatie dat Betancur daar niet start..

0
Mwielerfan 14 april 2019 om 23:27

Klinkt alsof de koers zwaar was, goed teken dat hij juist dan wint. Was met hammer toen ook juist dat er veel gekoerst werd.
Maar goed tegenstand is beperkt hier

0

Headlines

Populair

Materiaalzone