Mikel Landa en Richard Carapaz domineren in Vuelta Asturias

Mikel Landa en Richard Carapaz domineren in Vuelta Asturias

foto: Cor Vos

zaterdag 4 mei 2019 om 17:53

Mikel Landa en Richard Carapaz zijn helemaal klaar voor de Giro d’Italia. Het duo van Movistar domineerde zaterdag de tweede etappe in de Vuelta Asturias: met een voorsprong van meer dan twee minuten op nummer drie Krists Neilands kwam Carapaz voor Landa over de finish in Cangas del Narcea.

Movistar greep in de eerste etappe van de Vuelta Asturias naast de ritwinst en had dus in de tweede etappe iets recht te zetten. Alhoewel de etappe niet bergop eindigde, bood de Alto del Acebo (9,5 kilometer à 8,1%) genoeg mogelijkheden voor Landa en Carapaz.

Voordat de Alto del Ancebo werd opgereden, moesten er eerst nog 44 kilometer worden afgelegd. Daarin vormde zich een vroege vlucht met een oude bekende: Francisco Mancebo. De 43-jarige coureur kreeg Daniel Turek, Joel Nicolau en Antonio Jesus Soto met zich mee en reed een voorsprong van vier minuten bij elkaar. Deze poging bleek uiteindelijk tevergeefs te zijn. Eenmaal op de Alto del Acebo begon de Movistar-show al snel.

Landa en Carapaz hielden huis op deze steile beklimming: niemand kon in dit deelnemersveld ook maar in de buurt komen van deze twee coureurs, die volgende week ook worden uitgespeeld in de Giro d”Italia. In de afdaling bouwden de twee klimmers hun voorsprong vervolgens verder uit, waarna Carapaz aan de finish zijn wiel eerder over de finish mocht drukken van Landa. De Ecuadoraan is met nog één etappe te gaan de onbedreigde leider in Spanje.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Jandepandaman 4 mei 2019 om 18:20

Tja, of dit nou knap is in dit veld weet ik niet eigenlijk

pirazzi 4 mei 2019 om 18:30

Neilands ook in de Giro, leuk.

vevie 4 mei 2019 om 18:55

Schrijf ze maar allebei op voor de Giro.

pirazzi 4 mei 2019 om 19:09

Voorsprong van meer dan twee minuten gecorrigeerd want in de uitslag staat een verschil van 1:50.

Jan Blokland 4 mei 2019 om 19:49

Landa is gewoon goed. Liet zich al zien in LBL. Carapaz wordt allicht beter. Had nog niet veel gepresteerd dit jaar. Maar misschien ligt de focus ook wel wat later met de Giro.
Ik denk dat het wegvallen van Valverde in de Giro voor deze twee wel eens heel positief kan uitvallen. Suggestief natuurlijk, maar mijn voorgevoel zegt dat.

Brabander 4 mei 2019 om 21:33

Dit is wel echt tegen Janneke en Mieke hoor. Eigenlijk zegt dit helemaal niks nog

Mwielerfan 5 mei 2019 om 02:36

Mancebo op de ancebo! Zou hij rebellin volgen of juist net als Horner nog even door?

Jean Dumas 5 mei 2019 om 10:43

Opvallend wel dat Carapaz voor Landa gaat.

west 5 mei 2019 om 10:46

Das toch gewoon een cadeautje van de Giro-kopman aan zijn knecht?

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair