“Cant maakt grote kans op wereldtitel”

“Cant maakt grote kans op wereldtitel”
vrijdag 25 december 2015 om 13:55

De Belgische Sanne Cant maakt dit jaar indruk tijdens de veldritten voor de vrouwen. Sven Nys en Niels Albert zijn het dan ook eens over haar titelkansen op het aankomende WK, bij afwezigheid van Pauline Ferrand-Prévot en Marianne Vos. Vorig jaar werd Cant tweede achter de Française.

Albert: “Ze moet hem nu pakken”
Volgens Albert is de kans dit jaar het grootst en moet de Belgische die mogelijkheid nu grijpen. Dit ondanks tussenribscheurtje, waar ze de komende zes weken nog last van zal hebben. “Ik denk dat Sanne nog een kinderwens heeft. Ik zie haar geen carrière tot haar 35e maken. Ze komt straks op een leeftijd waarop ze zich wil settelen en kinderen wil en dat zal ten koste van haar carrière gaan. Ze zit in de ploeg van Christophe Roodhooft en die heeft kennis van zaken als het gaat om iemand na blessures te laten toewerken naar het WK. Daar ben ik twee keer een voorbeeld van. Ze moet deze kans grijpen, ik zie niemand die haar in de sprint kan kloppen.”

Minder concurrentie
Ook Nys is in Extra Time positief over de kansen van de huidig Europees en Belgisch kampioene van IKO Enertherm-BKCP. “Als Sanne het niveau haalt van het WK vorig jaar, dan gaat ze winnen. De concurrentie zal ook minder zijn, want Ferrand-Prévot en Vos zullen niet aanwezig zijn.”

De gehele aflevering van Extra Time is vanmiddag vanaf 16.30 te zien op Canvas.

Dit artikel delen:

18 Reacties

petoi 25 december 2015 om 14:02

In hetzelfde interview maakte Wuyts zich even totaal belachelijk door wat uitspraken over Vos te doen die totaal niet kloppen. (persoonlijke problemen en mentale kwestie als oorzaak van haar afwezigheid noemen) Bij Sporza moeten ze toch echt eens op zoek naar iemand die wel iets heeft met vrouwenwielrennen ipv deze zichtbaar niet geïnteresseerde man.

achtpuntzes 25 december 2015 om 14:13

beetje vreemd dat Albert stelt dat Cant al vrij snel een gezin en kinderen zal prefereren boven haar sport. of is Niels een goede vriend en heeft Sanne hem dit zelf verteld?

schipperaar 25 december 2015 om 14:42

Mocht Wuyts gelijk hebben dan is het noch altijd niet zijn taak om dit naar buiten te brengen, goedkoop scoren alom weer.

Kaunertal 25 december 2015 om 14:55

@ achtpuntzes: Albert en Cant hebben jarenlang bij elkaar in de ploeg gereden; wellicht kent hij haar wel goed.
@ schipperaar: Wuyts probeert m.i. helemaal niet goedkoop te scoren: hij ging er juist in de uitzending uit respect niet dieper op in.

stoli 25 december 2015 om 15:16

she cant be world champion.

SolerEritrean 25 december 2015 om 15:29

Sommigen hier geven ook maar kritiek om kritiek te geven

schipperaar 25 december 2015 om 15:33

@kauner
Ok, kan zijn, nam wat klakkeloos anders mening over, ga het zo bekijken.

polke 25 december 2015 om 15:34

Die Wuyts waar halt die dat van Daan dat vos prive problemen heeft daar van is niks bekent en hij moet ook vragen aan albert of die vraag nou leuk vind of niet wat er was gebeurd als van der poel en alberd samen in een poeg zullen rijden en Albert antwoord er een van de twee weg zal moeten . Ik denk maak niet uit hij zal toch geen kans meer maken met wout en Mathieu en maar praten wie is de beste . Ze zijn aan elkaar gewaagt en wie echt de beste is moet de toekomt uit wijzen

schipperaar 25 december 2015 om 16:33

Mooi verslag, afgezien van een enkele taalfout.

Boum05 25 december 2015 om 17:45

Er komen altijd meer mensen die kritiek hebben op Wuyts , deze man is een
onnozelaar( Vlaams) .
Het wordt tijd dat deze bij Sporza vervangen wordt, waarom níet de Cauwer,
al laat die zich ook weleens beïnvloeden door Wuyts.
Daarom Sporza laten we 2016 beginnen, om schoon schip te maken met Wuyts, zet hem op de redactie maar dan wel zonder pen en papier en microfoon.

schipperaar 25 december 2015 om 18:20

Hohoho, als niet Belg vond ik hem absoluut geen onzin uitkramen, integendeel en zeker niet respectloos tov onze Marianne, hield juust de boot af toen het over prive zaken ging.

Fernandi 25 december 2015 om 19:17

Lijkt wel of mensen bij “mentale kwestie”meteen denken dat iemand rijp is voor een inrichting.
Uit diverse artikelen, enkele ook hier geplaatst, blijkt dat Vos best moeite heeft om zich te motiveren, wat ook de reden is dat ze in zowat elke dicipline met een fiets mee wil doen voor prijzen, echter is dat haar behoorlijk opgebroken.
Lijkt mij dat Wuyts daar op zinspeelt, niet iets waar je inside kennis van hoeft te hebben.
Alsnog komt het raar op mij over wel iets te roepen, maar er vervolgens niet op in gaan.

Maar goed, een artikel over een Vlaamse veldrijdster die bij afwezigheid van de echte kampioenen ook eens een kans maakt, zijn de sponsoren tegenwoordig afkomstig uit Belgie?

petoi 25 december 2015 om 23:35

@Schipperaar Wuyts insinueert dat Vos allerlei problemen heeft die ik in de Nederlandse media en van mensen dicht bij haar nog nergens heb gehoord (serieus mentaal en persoonlijke problemen) Dus ja dan ben je al slecht bezig om een half verhaal met veel vraagtekens aan te halen wat ook nog eens ten onrechte is.

@Fernandi lol Vos die zich moeite heeft om te motiveren. Het eigenlijk precies andersom waarom ze er niet meer bij is. Maar dat zou je met wat kronkelwerk nog inderdaad onder mentaal probleem scharen.

nickdt 26 december 2015 om 00:08

Open deuren intrappen heet dat van Albert. Iedereen die meedoet heeft een grote kans op winst. Als niks te zeggen hebt, houdt dan je mond.

Fernandi 26 december 2015 om 10:50

@ Petoi, kan zijn dat ik de diverse artikels verkeerd geinterpreteerd heb uiteraard, maar het kwam er in mijn beleving op neer dat ze omdat ze alles maar bleef winnen, op zoek ging naar nieuwe uitdagingen om zich steeds maar weer op te laden om dat top niveau te behalen.

DMenchov 26 december 2015 om 11:21

Wuyts is een held. Overtraining is zelden enkel een fysiek probleem, logisch dus dat Vos ook mentale problemen heeft/had. Hij zegt dus niks raars

Hoebele 26 december 2015 om 13:43

Vrij goedkope en makkelijke uitspraken. Wuyts die privéproblemen bij Vos meldt, maar niet op ingaat. Of meldt man en paard, of niets. Ook de aanname van Albert dat Cant vanwege kinderwens niet lang zal koersen. Hij zegt niet dat hij dat van haar zelf weet, of gaat hij daarvan uit bij alle vrouwen?
En de makkelijkste inkopper: dat de nr. 2 van vorig jaar deze keer kanshebber is na de vele winsten dit jaar en nu nr. 1 en nr. 3 niet aanwezig zijn.
Vraag me sowieso af hoe de “meisjes” eraf zullen komen in het jaaroverzicht van Mr. Wuyts.

Gebruikersnaam 26 december 2015 om 22:01
Quote:
Maar goed, een artikel over een Vlaamse veldrijdster die bij afwezigheid van de echte kampioenen ook eens een kans maakt, zijn de sponsoren tegenwoordig afkomstig uit Belgie?

Bij het vorige WK kon ze dan ook totaal niet in de buurt komen van die 2.

Headlines

Materiaalzone

Populair