Canola wint slotrit in Utah, eindzege Britton

maandag 7 augustus 2017 om 01:00
Canola wint slotrit in Utah, eindzege Britton

Marco Canola heeft de slotetappe van de Tour of Utah gewonnen. De Italiaan van Nippo – Vini Fantini bleef in de straten van Salt Lake City het peloton met enkele tellen voor. Brent Bookwalter eindigde twee seconden later als tweede, voor Gavin Mannion.

Rob Britton legde beslag op de eindoverwinning. De Canadees veroverde woensdag in de klimtijdrit naar Big Cottonwood Canyon de leiderstrui en gaf deze vervolgens niet meer af. De renner van Rally Cycling volgt op de erelijst Lachlan Morton op.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Chaba 7 augustus 2017 om 08:18

Het is best wel een leuke ronde maar het deelnemersveld is er niet beter op geworden mede door al die andere wedstrijden op dezelfde tijd op de kalender. Die hebben toch net iets meer aanzien of het is logistiek een stuk praktischer die te rijden. Toch heb ik wel genoten van een paar etappes uiteindelijk.

Secondant 7 augustus 2017 om 08:24

Dat Novo Nordisk heeft echt voor spek en bonen meegereden. In één etappe zijn ze 10e geworden, verder geen enkele renner in de top 30 van de rituitslagen. In het algemeen klasement is de beste renner op de 68e plek geëindigd (van de 100). Volgend jaar kan misschien WV De Adelaar mee doen?

Scott Sunderland 7 augustus 2017 om 08:42

Novo Nordisk sowieso een waardeloze ploeg vind ik. Excuses wie ik hiermee beledig. Voorwaarde is dat je diabetes hebt om er te mogen rijden. Misschien een sympathiek idee hoor, maar een goede wielerploeg heeft het niet opgeleverd.

Peletonfan 7 augustus 2017 om 08:54

Ik vraag mij af of het niet een mooie ronde zou zijn voor bijvoorbeeld Roompot! Wel vaak mooi landschap.

Secondant 7 augustus 2017 om 09:09

@peletonfan
Ik vraag me af of Roompot hier op zit te wachten. In dezelfde periode zitten ook de Ronde van Burgos, het EK, Dwars door het Hageland en de Ronde van Polen. Voor die laatste wedstrijd zijn ze dit jaar niet uitgenodigd, maar dat ambieren ze misschien wel. Daarnaast is het best een prijzig en vermoeind tripje naar het midwesten van de USA.

Polleke 7 augustus 2017 om 09:16

Keihard snoeien in de kalender ipv nog een EK erin te pompen , zo krijg je overal versnippering, lijkt me , zelfs voor de UCI niet zo moeilijk op te lossen…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair