Campenaerts past voor Giro d’Italia

Campenaerts past voor Giro d’Italia

foto: Sirotti

zondag 1 mei 2016 om 16:56

Victor Campenaerts moet zijn debuut in een grote ronde uitstellen. Dat schrijft de Belg van LottoNL-Jumbo op zijn Twitter-pagina. “Of ik dit jammer vind? Wat denk je zelf?”, aldus de Vlaamse hardrijder.

Aanvankelijk zou Campenaerts debuteren in de Giro d’Italia, maar een zware valpartij in de proloog van de Ronde van Romandië zorgt ervoor dat hij volgende week in Apeldoorn niet aan de start verschijnt.

Dit artikel delen:

29 Reacties

Tisyaboy 1 mei 2016 om 18:11

Benieuwd wie in de plaats voor hem komt..

pirazzi 1 mei 2016 om 18:18

Groenewegen of Vermeulen niet want die rijden California.

koos1 1 mei 2016 om 18:19

Jammer voor Campenaerts maar niet vreemd na z’n zware val. Dan zullen we hem wel zien in de Vuelta als z’n eerste grote ronde.
Ik dacht dat Hofland de Giro zou gaan rijden, die zal dan wel de 9e man worden omdat hij in de voorlopigelijst nog ontbreekt.

hnac 1 mei 2016 om 18:25

Hofland Giro, Groenewegen Tour?

Orakel 1 mei 2016 om 19:00

Groenewegen zou verstandig zijn. Kans op ritwinst in Nederland (2 dikke kansen). Sponsoren zouden hier op moeten aandringen.

jansen8888 1 mei 2016 om 19:05

Ik denk dat Timo Roossen zijn vervanger word. Er is geen sprinttrein dus Hofland lijkt mij niet slim en Groenewegen staat al gepland om in Californië te rijden.

Tinkerbell 1 mei 2016 om 19:18

Ik zou zelf ook zeggen laat Groenewegen de Giro rijden, verkeert duidelijk in prima vorm.

vinnievidefietsen 1 mei 2016 om 19:19

Groenewegen als ze slim zijn…

Romāns Vainšteins 1 mei 2016 om 19:33

Absoluut Groenewegen meepakken al kapt ie er na Arnhem/Nijmegen mee, in ieder geval meteen afstappen als het allemaal te gek wordt. Hem vd tour bewaren heeft heel wat minder potentie dan nu opstellen en zet hem daarna lekker in de vuelta waar hij zich in WK vorm rijden mag.

Tripodboom 1 mei 2016 om 19:53

Alsjeblieft geen renners die na twee of drie etappes afstappen. Kruijswijk verdient het om een volwaardige ploeg mee te krijgen die de volle ronde voor hem werkt. Dat heeft hij wel verdiend na vorig jaar waarbij hij vrijwel alles alleen moest doen.

Thijs E 1 mei 2016 om 20:06

Verstandige beslissing om Campenaerts thuis te laten, dat was een flinke klapper

vinnievidefietsen 1 mei 2016 om 20:35

Benieuwd wie er gaan: Kruijswijk, Roglic, Keizer, Tankink, Van Emden, Tjalingii, Battaglin en….?? Ookal gaat Groenewegen mee en stapt hij af na een week ofzo, er staat dit jaar wel een sterk team om Steven heen, lijkt me duidelijk.

Romāns Vainšteins 1 mei 2016 om 20:40

'Kruijswijk verdient het om een volwaardige ploeg mee te krijgen die de volle ronde voor hem werkt'

Ik vind dat echt regelrechte onzin, Kruijswijk is een outsider en aanvaller, geen gewezen podiumkanidaat, met 2 biljartaankomsten in eigen land en een sprinter in vorm moet je nu gewoon schakelen ipv halsstarrig aan je planning vast te houden. Al had je er een trouwe waterdrager voor moeten opofferen, ik zou het binnen een seconde doen en dan ook nog met de toezegging dat hij in de remmen mag knijpen wanneer hij er genoeg van heeft, 2 x alles of niets AUB.

vlek 1 mei 2016 om 20:45

Balen voor zo’n jongen die hier maanden naartoe heeft gewerkt. Misschien zichzelf revancheren op het BK en in de tijdritten in de Ronde van België en Dauphine, als die er zijn.

mollemarijden 1 mei 2016 om 21:18

@Romans
Kruijswijk is gewoon een podiumkandidaat. Heeft zich al meer dan bewezen in de Giro en er mag dan ook gewoon een goede ploeg mee met hem. Helaas heeft marc Goos z’n been afgelopen seizoen gebroken, want hij leek toch iemand die de rol van Ten dam zou over kunnen gaan nemen bij Lotto. Maar met Roglic, Keizer en Battaglin een redelijke ploeg, maar je mist toch iemand voor het echte echte hooggebergte of kunnen Roglic/Battaglin dit toch aan???

Kilco Welderman 1 mei 2016 om 21:42

Gok op keizer,

nasibal 1 mei 2016 om 21:46

@RV

Dylan zal het dan wel zonder sprinttrein moeten doen tussen verschillende beukende treintjes. Los van zijn kansen in zijn eentje tussen dat geweld, rijden er ook nog een paar italiaanse kamikazepiloten rond die ook denken te kunnen scoren in de biljartetappes. De kans dat binnen 3 etappes z'n seizoen in de koelkast kan acht ik groter dan dat hij een keer podium sprint (laat staan winnen). De grootste kans is natuurlijk dat hij weinig klaarspeelt.

Nee, laat maar lekker naar Californie gaan en daar aan de resultaten werken. Zijn kansen komen echt nog wel.

Franco Bitossi 1 mei 2016 om 21:53

van Winden of toch Hofland

Wielerfan1987 1 mei 2016 om 22:00

Voor Victor zal na een goed herstel alsnog een mooi programma te maken zijn met koersen zoals bijvoorbeeld de ZLM Tour, Dauphiné, Tour of Poland, Vuelta e.d. nog allemaal in het vooruitzicht

Romāns Vainšteins 1 mei 2016 om 22:01

@Nasi > True, maar als je een gokbedrijf als sponsor hebt… Awel, ze zoeken het maar uit.
In ieder geval heeft Groenwegen meer kansen wanneer hij 1 week giro + vuelta rijdt dan dat hij, ook zonder treintje, in de tour aantreedt.

Sephiroth 1 mei 2016 om 22:07

mollemarijden: Roglic is een berggeit in principe. Heeft al sterke uitslagen gereden dit seizoen. Battaglin keizer tanking hebben ze genoeg voor het midden gebergte en de heuvels, en dan nog twee grote motoren in de vorm van tjallingi en van emden voor het vlakke. Dus mwha ondersteuning is voldoende. Sky treintjes moet je niet verwachten.

nasibal 1 mei 2016 om 22:19

@RV

Klopt, Tour zou helemaal mooi dom zijn. Als hij nog puf heeft lekker 3 man meegeven in de Vuelta. Wennen aan z’n eerste grote ronden en wat mooie uitslagen rijden in een toch vaak wat minder sprintersveld. Lijkt me prima.

Tripodboom 1 mei 2016 om 22:23

Kelderman mee! Kelderman als knecht voor Kruijswijk in het hooggebergte. Laat hem daar maar eens de ballen uit zijn broek rijden, daar wordt hij beter van! En dan heb je een echt sterke ploeg! Niet gokken op een kopmanschap in de Tour met Kelderman. Alles op Gesink in de Tour en ook daar Kelderman mee als knecht voor het hooggebergte! Hij hoeft zich dan alleen in beide rondes uit de naad te rijden in het hooggebergte! Moet kunnen! Tempo rijden en gaten dichten, daar heeft hij wat aan voor volgend jaar!!

Hengacity1 1 mei 2016 om 23:25

Hoop dat Bennett nu mee gaat! Battaglin- Roglic- Bennett voor de bergen voor Kruiswijk dan heeft die een volwaardige klimploeg mee! Tjallingi Keizer van Emden Hofland Tankink en wellicht Bouwman of Roosen

Tisyaboy 1 mei 2016 om 23:31

Dacht ook aan Kelderman meenemen naar de Giro. Of Bennett want hij verdient het niet om Tour te rijden

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair