Campenaerts past voor Giro d’Italia
foto: Sirotti
zondag 1 mei 2016 om 16:56

Campenaerts past voor Giro d’Italia

Victor Campenaerts moet zijn debuut in een grote ronde uitstellen. Dat schrijft de Belg van LottoNL-Jumbo op zijn Twitter-pagina. “Of ik dit jammer vind? Wat denk je zelf?”, aldus de Vlaamse hardrijder.

Aanvankelijk zou Campenaerts debuteren in de Giro d’Italia, maar een zware valpartij in de proloog van de Ronde van Romandië zorgt ervoor dat hij volgende week in Apeldoorn niet aan de start verschijnt.

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
2 mei 2016 06:11
Ik snap uberhaupt niet waarom Bennett niet Giro rijd.

Tuurlijk begrijp ik dat Kelderman ook knechten mee moet krijgen als hij Tour rijd, maar dan nog.

Vorig jaar viel Bennett al weg uit de Giro nog voor hij begon en was er daardoor onvoldoende steun bergop, maar stel dat dit jaar Roglic onverhoopt nog voor de eerste bergen wegvalt heb je vrijwel dezelfde situatie (tenzij je Tankink als extra klimmer telt)

Nog niet eens zo'n gek idee om Kelderman Giro te laten rijden, hij heeft hier toch enkele van zijn mooiste momenten beleefd in het verleden.
We weten echter niet of hij tegen vrijdag al van zijn scheenbeen blessure af is.
Maar op zich heeft hij met deze aanloop ondanks het gemis van een hoogtestage natuurlijk wel een mooi voorbereidingsprogramma gereden
2 mei 2016 07:37
Nu Vermeulen zo matig was in Romandië, lijkt Bennett me de kopman van California. Al gaat Groenewegen daar natuurlijk ook heen en is het prima om met een volledige sprinttrein te gaan.

De keus is niet zo groot. Lammertink, Bouwman, Groenewegen en Castelijns zijn nog maar net prof. Gesink, Kelderman, Lindeman, Vanmarcke lijken me zeker van de Tour. Nu nog Hofland toevoegen zonder sprintaantrekker lijkt me zinloos en niet waarschijnlijk. Vermeulen moet naar California, Bennett waarschijnlijk ook naar de Tour. Met de 8 die al rijden kom je dan tot 19 renners, nog 8 over. De 3 sprintaantrekkers Leezer, Van Winden en Van Asbroeck lijken me niet logisch. Dan hou je Martens, Roosen, Teunissen, Wagner en Wynants over. Eén van die 5 waarschijnlijk.

Als Teunissen niet te moe is van de voorjaarsklassiekers zou ik hem graag zien in de Giro.
2 mei 2016 07:54
Bennett was sowieso de man voor het klassement in Californië. Het feit dat het voor Vermeulen een hele belangrijke koers zal zijn, maakt hem nog geen betere renner. Het gaat inderdaad waarschijnlijk een van die acht worden, waarbij de betere voor het treintje van Groenewegen (Wagner, Roosen, Leezer en Teunissen) waarschijnlijk meer toevoegen in Californië. Of ze moeten toch besloten hebben om Hofland mee te nemen, dan zal het waarschijnlijk gewoon Castelijns worden.
2 mei 2016 08:39
Mochten ze alsnog Hofland meenemen hoeft dat niet direct zonder sprint aantrekker te zijn.
Was het niet in Utah 2014 dat van Emden Hofland in de eerste etappe goed door de laatste kilometers loodste en in het juiste wiel afzette?

Voor een Hofland in vorm moet een dergelijke oplossing voldoende zijn om in ieder geval WT punten te kunnen rijden.
Let wel, ik zeg KUNNEN, en in vorm...
En WT punten worden in grote ronden in etappes al uitgedeeld vanaf plaats 6

Reacties zijn gesloten.