Cameron Meyer verbreekt contract met Dimension Data

Cameron Meyer verbreekt contract met Dimension Data

Meyer in actie tijdens zijn laatste koers voor Dimension Data - foto: Sirotti

woensdag 15 juni 2016 om 08:58

Cameron Meyer vertrekt met onmiddellijke ingang bij Dimension Data. De 28-jarige Australiër laat middels een persbericht van de Zuid-Afrikaanse WorldTour-formatie weten dat hij opstapt omwille van persoonlijke redenen. “Daardoor kon ik de voorbije weken geen rol spelen”, aldus Meyer.

Geen training
“Helaas heb ik de moeilijke beslissing moeten nemen om Dimension Data for Qhubeka te verlaten”, start de Australiër, die in de Ronde van Romandië zijn laatste wedstrijd reed, zijn relaas. “Dat is het gevolg van voortdurende persoonlijk problemen die ik de laatste tijd heb meegemaakt. Ik was daarom niet in staat om te trainen of te koersen op een niveau dat nodig is in de WorldTour. Ik kan Douglas Ryder niet genoeg bedanken dat ik de kans heb gekregen om deel te nemen aan zo’n prachtig programma. Om uit eerste hand te zien wat voor impact het team heeft in Afrika door de Qhubeka Foundation en dat ik daarvan deel mocht uitmaken, was erg inspirerend. Ik wens het hele team het grootste geluk van de wereld toe en kijk uit naar de vele succes die voor hen nog volgen.”

Verdienstelijk renner
Wat Meyer nu met zijn carrière gaat doen, is onduidelijk. De Australische winnaar van goud op de wegwedstrijd van het Oceanisch kampioenschap 2013 begon zijn profcarrière in 2009 bij Garmin-Slipstream, waarna hij in 2012 verhuisde naar het nieuw opgerichte Orica-GreenEDGE uit zijn geboorteland. Vanaf afgelopen winter stond hij onder contract bij Dimension Data; die verbintenis liep nog door tot het einde van 2017. Meyer won in het verleden etappes in de Tour Down Under, de Ronde van Zwitserland en de Herald Sun Tour. Bovendien was hij van de partij bij gewonnen ploegentijdritten in de Tour de France, Giro d’Italia en Tirreno-Adriatico. Daarnaast mocht de tweevoudig Australische kampioen tijdrijden zich ook eindwinnaar noemen van de Tour Down Under (2011) en de Herald Sun Tour (2015). Op de baan is hij meervoudig wereldkampioen Punten- en Ploegkoers.

Dit artikel delen:

10 Reacties

josi 15 juni 2016 om 09:14

Verrassend en een bericht dat meer vragen oproept dan beantwoordt, maar het gaat om iets persoonlijks dus wel te begrijpen. Wat de reden ook is, hopelijk hebben zijn privé-omstandigheden uiteindelijk een goede afloop. Toch een behoorlijk goede renner en te jong om nu al definitief te moeten stoppen.

Romy2007 15 juni 2016 om 09:16

Het bericht doet me denken aan psychische problemen. Maar een tweejarig contract op wt-niveau weggooien. Heftig hoor

robotour 15 juni 2016 om 09:33

Ik miste hem al voor de Ronde van Zwitserland. Je verbreekt toch niet zomaar een contract in deze periode lijkt mij. Voortdurende persoonlijke problemen in de prive-sfeer of op gezondheidsvlak. Gezondheidsvlak lijkt mij niet aangezien hij daarvoor nog gekoerst heeft of er moet wat met zijn bloedwaardes etc. aan de hand zijn, waardoor hij buiten koers is gehouden en nu dus om persoonlijke redenen zijn contract verbreekt.

Wheely 15 juni 2016 om 09:43

Stopt dus helemaal met wielrennen?

arnes 15 juni 2016 om 09:45

Los van wat het specifieke probleem is, maar ik vind het bizar hoe weinig mentale problemen als reden aangehaald worden om te rusten. Het is ondertussen wel al duidelijk dat dat een gelijkwaardig alibi is als fysieke kwalen. Het lijkt not done om psychische problemen als topwielrenner te hebben. Het mag wat bespreekbaarder worden.

Verweggistan 15 juni 2016 om 09:53

Wellicht dat hij volgend jaar kan aansluiten bij zijn broertje bij Drapac. Minder druk, vaker thuis.

NairoQ 15 juni 2016 om 11:43

@arnes, wie zegt dat er zo veel renners met mentale problemen zijn dan?

arnes 15 juni 2016 om 12:29

@NairoQ. Ik ken geen enkele renner met psychische problemen. Dat lijkt me net onwaarschijnlijk. Eetstoornissen bijvoorbeeld, nog nooit een renner over horen praten.

Turtlehead 15 juni 2016 om 13:08

In HPdeTijd dd 26-04-16 (via Blendle) toevallig een aardig artikel gelezen van Bram Bakker: ‘Topsport kent vooral verliezers’. Die stelde dat alle topsporters ergens wel mentale problemen hebben…’
Maar ik lees nergens dat het bij Meyer om mentale problemen gaat, het kan ook relationeel zijn of in zijn omgeving spelen neem ik aan.

Brummel 15 juni 2016 om 13:35

Het is inderdaad niet duidelijk waarom Meyer deze beslissing neemt. Maar arnes brengt wel een interessant onderwerp ter sprake, zij het off-topic.
Ik deel zijn mening dat psychische problematiek uit de taboesfeer moet komen, het wordt door sommigen nog steeds (ten onrechte) gezien als karakterzwakte. Inmiddels is de wetenschap er ook wel uit dat het onderscheid fysiek-psychisch een kunstmatige is. Daarbij is het te simplistisch om te stellen dat iemand wel of niet mentale problemen heeft. Iedereen heeft wel iets (bijvoorbeeld stress, somberheid, licht ontvlambaar), de vraag is eerder hoe veel last iemand ervan heeft.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair