Burgos-BH schorst zichzelf voor drie weken

donderdag 29 november 2018 om 11:37
Burgos-BH schorst zichzelf voor drie weken

Daniel López wint namens Burgos-BH in Tour of Qinghai Lake. foto: Tour of Qinghai Lake

De Spaanse Procontinentale ploeg Burgos-BH stapt er drie weken helemaal tussenuit. Het team wil de eer aan zichzelf houden in afwachting van een mogelijke schorsing van het UCI, nadat drie renners het afgelopen jaar zijn betrapt op valsspelen.

In de maanden januari en februari zal Burgos-BH zich met andere dingen bezighouden dan wedstrijden. Julio Andrés Izquierdo, algemeen directeur van het team, legt uit: “We hebben besloten om vrijwillig onze competitieve activiteiten op te schorten voor drie weken. We willen deze periode wijden aan het voorkomen van dopinggebruik en zelfbewustzijn creëren.” Gedurende de periode gaan renners en ploegmedewerkers in gesprek met anti-dopingdeskundigen en andere collega’s die ervan overtuigd zijn dat de sport zonder doping kan. “Het is essentieel voor ons dat alle renners en medewerkers begrijpen dat het belang van een schone sport moet overheersen en dat er geen plaats is voor bedriegers. We willen een referentie op dit gebied zijn”, aldus Izquierdo. Door de vrijwillig opgelegde schorsing mist de ploeg van Jetse Bol onder andere la Tropicale Amissa Bongo en Challenge de Mallorca.

De UCI heeft de zaak van Burgos-BH al overgedragen aan de disciplinaire commissie, omdat Ibai Salas (onregelmatigheden in het biologische paspoort, oktober 2018) en David Belda (afwijkende waardes van EPO, december 2017) al gestraft zijn. Beide renners kregen een vierjarige schorsing. In de tussentijd werd ook de Spaanse renner Igor Merino betrapt. Merino moet met terugwerkende kracht van 13 juni 2018 tot en met 12 juni 2022 brommen. De derde schorsing van Burgos-BH binnen een jaar dus. De drie gevallen zouden een maximale schorsing van een jaar voor het team kunnen betekenen. Burgos-BH wil met de genomen maatregelen een positief signaal afgeven.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Mathieu Moller 29 november 2018 om 12:01

Ze willen een positief signaal afgeven? Ik zou denken dat ze nu juist allesbehalve positief willen zijn.

west 29 november 2018 om 13:37

Die drie weken schorsing hadden ze ook wel tijdens de komende Vuelta kunnen doen, want ik denk dat ze naar hun wildcard kunnen fluiten.

Polleke 29 november 2018 om 20:48

Tja…eens kijken hoe consequent de ‘Disciplinaire Commissie’ in deze gaat handelen…. er zal wel geen peperdure advocaat zijn die een beetje tegenspartelt…

Headlines

Populair

Materiaalzone