Burgemeester Geraardsbergen: “We willen niet rancuneus zijn”

zondag 14 juni 2020 om 13:49
Burgemeester Geraardsbergen: “We willen niet rancuneus zijn”

Fabian Cancellara op de Muur - foto: Cor Vos (archief)

Burgemeester Guido De Padt van Geraardsbergen heeft geen begrip voor de beslissing om de Muur van Geraardsbergen uit het parcours van de aankomende Ronde van Vlaanderen te halen, maar ligt niet op ramkoers met Flanders Classics. “We willen niet rancuneus zijn of blijven”, zo citeert Sporza.

Met het oog op de drukke najaarskalender van de teams besloot Flanders Classics het parcours te wijzigen en in te korten. Daardoor valt de bekende kasseienklim buiten de boot. “Je doet al die Vlamingen die voor de buis zitten onrecht aan door de Muur uit het parcours te laten”, was de duidelijke reactie van burgemeester De Padt.

De burgervader hoopt volgend jaar met zijn stad wel weer deel uit te maken van ‘Vlaanderens Mooiste.’ De Padt: “De schrapping doet pijn, maar we zijn strijdvaardig genoeg om tegenslagen te overwinnen. We moeten met de organisatie kunnen blijven praten. Dat willen we zo houden. De Muur en de Ronde van Vlaanderen zijn een eeneiige tweeling.”

Alternatieve wedstrijd 
De Padt hoopt dit jaar alsnog een alternatieve wedstrijd te organiseren op de Muur, maar dan wel voor wielertoeristen. “We spelen met het idee om wielertoeristen drie uur lang over de Muur te laten rijden.” Dat kan op zondag 18 oktober, op de dag van de Ronde van Vlaanderen, maar het hoeft niet. “Revanche mag niet de drijfveer zijn.”

Tom Boonen begrijpt als drievoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen wel waarom Flanders Classics heeft gekozen voor het schrappen van de iconische kasseienklim. “Dit is hét moment om een kortere Ronde uit te proberen. Als de Ronde dit jaar veel aantrekkelijker is, zou het best kunnen dat die in de toekomst ook wat korter zal worden gemaakt.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Ronald Apers 14 juni 2020 om 14:03

Flanders Classic heeft niet eens het fatsoen de burgemeester via een mail of appje op de hoogte te brengen van hun besluit.Dit geeft aan welk een wajgelijk figuur van den Haute is.

girardengo 14 juni 2020 om 14:44

Een monument als de Ronde hoort meer dan 250 kilometer lang te zijn, en de Muur hoort er altijd in te zitten. Vernieuwen kan nooit inhouden dat je deze aspecten schrapt. De gramschap is dus terecht.

bomb ba 14 juni 2020 om 21:07

Lekker op de blote knietjes terugkrabbelen na de harde woorden eerder. Verstandig. De Ronde is veel groter dan de Muur.

Vincent Lacressonniere 14 juni 2020 om 21:56

Ze moeten De Ronde drie uur lang over de muur laten gaan, dat geeft pas spektakel.

Vincent Lacressonniere 14 juni 2020 om 21:56

Ze moeten De Ronde drie uur lang over de muur laten gaan, dat geeft pas spektakel.

Arie den Blanken 15 juni 2020 om 11:58

Wat een gezaag over dit soort futiliteiten. De Ronde in het najaar is niet veel meer dan een surrogaat RvV

Headlines

Materiaalzone

Populair