Olympische Spelen: Büchli na deklassering uitgeschakeld op Keirin, Lavreysen wel door
zaterdag 7 augustus 2021 om 09:38

Olympische Spelen: Büchli na deklassering uitgeschakeld op Keirin, Lavreysen wel door

Update Mathijs Büchli is uitgeschakeld op het onderdeel keirin. Na een tumultueuze dag wist hij zich niet te kwalificeren voor de kwartfinales.

Aanvankelijk leek Büchli zich al te kwalificeren tijdens zijn eerste heat, al ging dat weliswaar in twee pogingen. De eerste poging werd ontsierd door een valpartij van de Maleisier Sahrom en de Kazach Ponomaryov. Bij de tweede poging eindigde hij als tweede, wat aanvankelijk voldoende was voor kwalificatie. Protest van de Canadezen zorgde er echter voor dat Büchli werd teruggezet.

Tijdens de herkansing finishte hij als derde, wat niet genoeg was voor een plek in de kwartfinales. De Brit Jason Kenny en de Duitser Stefan Boetticher gingen hem voor.

Ook Harrie Lavreysen was aangewezen tot de herkansing. Hij eindigde daarin met overmacht als eerste, waardoor zijn toernooi morgen een vervolg krijgt. Morgen staan de kwartfinales, de halve finale en de finale op het programma.

 
9 Reacties
Sorteer op:
7 augustus 2021
Hm, volgens mij kunnen die Canadezen beter klagen over die Brit
  7 augustus 2021
  Zo idd. Nederland had moet protesteren hierzo.
  7 augustus 2021
  Hebben ze wel gedaan. Jury wilde er niet naar kijken.
7 augustus 2021
Die DQ zal toch niet voor de actie zijn geweest dat ie de Brit inhaalde en de Canadees vlak erna viel? Volgens mij zat daar voldoende ruimte tussen.
  7 augustus 2021
  Lijkt er wel op. Te vroeg insturen. Waardeloze sport op deze manier.
7 augustus 2021
Lullig voor Büchli, helemaal met de indeling van de herkansing. Lavreysen torenhoog favoriet morgen. Die fout uit de eerste ronde maakt hij niet nog eens.
7 augustus 2021
Gore naaistreek m.b.t. die tweede rit. Zit die jury vol Britten? Carlin had een herkansing moeten rijden.
7 augustus 2021
Büchli heeft kennelijk een paar dagen geleden iets teveel heisa gemaakt bij de medaille uitreiking van de teamsprint. Dat krijgt hij nu voor zijn kiezen.
  7 augustus 2021
  Eens, Mathijs weet dat dit een halve jurysport is. Dom om dan ophef te creëeren.

Reacties zijn gesloten.