Bryan Coquard sprint naar de zege in GP Pino Cerami

Bryan Coquard sprint naar de zege in GP Pino Cerami

foto: Cor Vos

De GP Pino Cerami is gewonnen door een Fransman. Bryan Coquard wist na goed 160 kilometer naar de zege te sprinten. Voor de renner van Vital Concept-B&B Hotels is het alweer zijn zevende zege van het seizoen.

Er werd niet alleen gekoerst in Frankrijk, Spanje en Italië, maar ook in België. Om precies te zijn in Wallonië, voor de 53e editie van de Grand Prix Pino Cerami. In en rond Frameries troffen de renners een lichtgolvend parcours aan, geschikt voor de rappe mannen of heuvelspecialisten met een goed eindschot. Wie mocht zich na 165 kilometer de opvolger noemen van de (tijdelijk) gestopte Peter Kennaugh?

Zweten en puffen 
In de Tour de France klaagden enkele renners over de extreme hitte, maar werden er geen maatregelen getroffen door de organisatie. De wedstrijdleiding van de GP Pino Cerami besloot echter wel om in te grijpen: de eendaagse wielerwedstrijd werd namelijk met 45 kilometer ingekort. Het was onderweg flink puffen voor de renners, maar toch hadden drie renners ‘zin’ om voorop te rijden.

Het bleek voor het peloton zeker geen abc’tje om Samuel Leroux, Liam Magennis en Kristian Kulset in te rekenen, want het verschil was met nog vijftig kilometer te gaan ruim vier minuten. Toch wisten Katusha-Alpecin, Vital Concept-B&B Hotels (Bryan Coquard) en Corendon-Circus (Belgisch kampioen Tim Merlier) wat van de achterstand af te knabbelen, waardoor de sprinters verre van kansloos waren.

Havik met een ultieme versnelling, maar Coquard wint 
Op tien kilometer van de streep werden de drie koplopers bijgehaald door vier achtervolgers: Piotr Havik, Kenneth Van Rooy, Aksel Nõmmela en Gianni Marchand. Havik was echter niet van plan om lang te treuzelen, en dus versnelde de renner van BEAT Cycling Club met nog zes kilometer op de teller. De voorsprong van de Nederlander liep al snel op tot vijftien seconden.

Het bleek echter niet genoeg voor de nummer twee van Halle-Ingooigem, aangezien hij op zo’n vierhonderd meter van de finish werd ingerekend. We kregen dan toch een sprint tussen de snelle mannen: het was uiteindelijk Coquard die als eerste over de finish wist te komen, voor Benjamin Declercq en Jakub Mareczko.

Winnaar Bryan Coquard is doodop na de finish – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

1 Reactie

hartstikkebedankt 25 juli 2019 om 17:42

Mareczko 3e op een oplopende sprint, zo hee. Coquard toch wel weer iets beter dan de laatste 2 jaar lijkt het.

Headlines

Materiaalzone

Populair