Bryan Coquard blijft Vital Concept-B&B Hotels trouw

vrijdag 16 augustus 2019 om 13:24
Bryan Coquard blijft Vital Concept-B&B Hotels trouw

foto: Cor Vos

Bryan Coquard is ook de komende twee seizoenen te bewonderen in het shirt van Vital Concept-B&B Hotels. De Franse sprinter en de ploeg zijn het eens geworden over een nieuw contract. “Ik pas perfect bij deze formatie”, is de eerste reactie van Coquard, die dit jaar al zeven overwinningen wist te boeken.

De 27-jarige renner verruilde aan het einde van 2017 Direct Energie voor Vital Concept. De kleine sprinter moest twee keer een bittere pil slikken, aangezien zijn ploeg tweemaal niet werd uitgenodigd voor de Tour de France. Toch heeft Coquard besloten om zijn contract te verlengen. “Er heerst binnen de ploeg een hele goede sfeer.”

“Het voelt echt als een tweede familie. Iedereen is bereid om het maximale te geven, om zodoende resultaten te boeken en nog beter te worden. We zijn twee jaar geleden begonnen aan een project. Ik ben trots op de progressie die we hebben geboekt. De ploeg zal alleen maar groter worden”, aldus Coquard.

De Fransman wist dit seizoen al etappes te winnen in onder meer de Ster van Bessèges, de Ronde van de Sarthe, de Vierdaagse van Duinkerke en de Baloise Belgium Tour. Daarnaast won hij de GP Marcel Kint en de GP Pino Cerami. Coquard rijdt op dit moment in Noorwegen voor de Arctic Race of Norway.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Samlambeej 16 augustus 2019 om 14:26

Adieu Tour!

ivo001 16 augustus 2019 om 15:42

Denk dat hij beter richting Cofidis of Arkea had kunnen gaan wat betreft wedstrijdprogramma.

Tenzij hij liever net als Dupont een berg minder grote koersen wil blijven binnen harken.

Viktrodriguez 16 augustus 2019 om 16:20

Gezien de moordende Franse concurrentie kan dit wel eens weer geen Tour worden inderdaad. En leuk die progressie, maar wat sommige andere Franse PCT-ploegen doen duidt op meer progressie. Buiten een Marseille wellicht.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair