Bronzen Van Dijk baalt van tijdrit: “Zat er niet lekker in”
foto: Sirotti
dinsdag 25 september 2018 om 18:07

Bronzen Van Dijk baalt van tijdrit: “Zat er niet lekker in”

Ellen van Dijk vertrok vanmiddag met het idee om haar tweede wereldtitel in het tijdrijden te veroveren. De 31-jarige Nederlandse moest echter genoegen nemen met het brons. Ze eindigde uiteindelijk op bijna anderhalve minuut van winnares Annemiek van Vleuten. “Ik ben niet blij met mijn niveau”, aldus een balende Van Dijk in gesprek met de NOS. 

Ondanks een mindere tijdrit, wist de Nederlands én Europees kampioene tegen de klok wél eremetaal te veroveren. “Daar moet ik uiteindelijk blij mee zijn, gezien het verschil met de nummers één en twee. Ik moest de hele tijd werken. Ik wist dan ook dat het geen goud ging worden.”

“Ik baal enorm, want ik haal hier niet het niveau dat ik wilde halen. Ik zat gewoon nooit lekker in mijn tijdrit. Ik kon niet harder”, aldus Van Dijk.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
25 september 2018 18:59
(Misschien had je je aan het opwarmprotocol moeten houden Ellen.)

Maar ehm, vind eigenlijk deze 3e plek best knap, want dit is nou niet echt een parkoers voor Van Dijk wat mij betreft.
26 september 2018 09:36
Toch heeft van Dijk als pure tijdrijdster het de laatste jaren meer dan lastig tegen een van Vleuten en van der Breggen. Zij was daarvoor altijd de te kloppen persoon in de tijdrit en nu is het toch echt andersom. Ik snap de frustratie wel.

Reacties zijn gesloten.