Broeckx blijft in kunstmatige coma

Broeckx blijft in kunstmatige coma

foto: Sirotti

vrijdag 17 juni 2016 om 20:02

Stig Broeckx ligt nog steeds in kunstmatige coma. Dat heeft Lotto Soudal naar buiten gebracht in een persbericht. Wel is de Belgische coureur succesvol geopereerd aan een breuk in zijn oogkas, die hij eveneens opliep bij de zware valpartij tijdens de Baloise Belgium Tour.

Broeckx ligt in het ZOL-ziekenhuis van Genk, “waar hij op de afdeling intensieve zorgen en onder begeleiding van het neurochirurgisch team verder zal opgevolgd worden”, schrijft de Belgische WorldTour-formatie. Hoe lang de 26-jarige renner nog in kunstmatige coma blijft, is niet bekend. “Pas in een later stadium is een verder evaluatie en prognose mogelijk.”

Lars Bak terug in training
De onfortuinlijke Lars Bak viel in de slotrit van de Giro d’Italia uit met aanvankelijk enkel een gebroken schouderblad. De schade was echter veel groter. De Deen had namelijk ook een beperkte klaplong, zes gebroken ribben en twee dwarsuitsteeksels in de rug. Hij is weer voorzichtig begonnen met trainen. Wanneer Bak weer in koers te zien is, durft Lotto Soudal niet te zeggen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Turtlehead 17 juni 2016 om 20:05

Beestensport. Ben stil van de situatie rondom Broeckx, dat klinkt allemaal helemaal niet geruststellend. Sterkte voor zijn familie.

0
JeDaRe 17 juni 2016 om 20:14

Hoop is het enige dat we kunnen koesteren. Goed dat er aan zijn verwondingen wordt gewerkt, dat zou je als progressie kunnen zien… Hoe relatief ook.

0
Mark 18 juni 2016 om 00:33

Sinds 28 mei in coma, dat is al weer drie weken. Ik verbaas me altijd bij wielrenners hoe sterk ze kunnen terugkeren na een coma, zo ook Pozzovivo en Boeckmans, hopelijk geldt dat ook voor Broeckx. Lijkt me zwaar voor de familie, vrienden en ploeggenoten. Bedankt voor de update rond zijn gezondheid.

0
Mark 18 juni 2016 om 00:36

Bak is overigens ook lelijk terecht gekomen, zeg. Misschien niet direct zo levensbedreigend als bij Broeckx, maar lijkt me behoorlijk pijnlijk.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone