Brian Bulgac naar LottoNL-Jumbo

Door , donderdag 1 januari 2015 om 22:41
Brian Bulgac

foto: Sirotti

Team LottoNL-Jumbo heeft zich versterkt met Brian Bulgac. De 26-jarige renner tekent een contract voor één jaar bij de opvolger van Belkin. Bulgac reed sinds april 2014 in het shirt van Giant-Shimano, maar kon bij die ploeg niet blijven.


Het contact tussen de renner en de ploeg kwam pas eind november tot stand. Bulgac is al met zijn nieuwe ploeg op trainingskamp geweest. Voor de renner uit Almere is 2014 een bewogen jaar geweest, met nu een positief slot. Eind 2013 moest hij na twee jaar vertrekken bij Lotto Belisol. Een zoektocht naar een nieuw profcontract draaide op niets uit, waardoor hij noodgedwongen een stap moest terugzetten naar het continentale Parkhotel Valkenburg. In april kwam vervolgens het verrassende nieuws naar buiten dat hij aan de slag kon bij Giant-Shimano.

Hoewel hij naar behoren presteerde, kreeg hij pas eind oktober te horen definitief geen contract te krijgen voor 2015. “Zo’n jaar hoop ik niet meer mee te maken. Het was soms best nerveus. Het was heel zuur dat ik eind oktober ineens op straat stond, maar ik ben geen opgever. Ik ben hard blijven trainen. Al wist ik dat als het nu niets zou worden een langer bestaan als prof niet aan mij zou zijn besteed.”

Met de komst van Bulgac bestaat de selectie van Team LottoNL-Jumbo in 2015 voorlopig uit 25 renners. Ploegmanager Richard Plugge liet tijdens de presentatie van de nieuwe sponsors nog weten voor jonge talenten te kiezen als de ploeg nog nieuwe renners zou vastleggen. “Als we nog iemand contracteren is dat een talent, we kiezen dan voor verjonging. Maar voorlopig blijven we net als andere ploegen even op onze handen zitten”, zei hij eind oktober in het Weekendinterview. Uiteindelijk is gekozen voor de 26-jarige Bulgac.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.