Breschel wint solo Dwars door Vlaanderen (+beeld)

woensdag 24 maart 2010 om 18:35

Dwars door Vlaanderen is toegevoegd aan de palmares van Matti Breschel. De Deen reed lang alleen voorop en hield aan de streep genoeg voorsprong over. Tweede werd Björn Leukemans, voor Niki Terpstra.

Na 77 kilometer kwamen Jean Zen (Palmans-Cras), Steven van Vooren (Topsport Vlaanderen), Gregory Habeaux (Verandas Willems) en Lloyd Mondory (Ag2r) los van het peloton. Tom Boonen had er zin in vandaag, op bijna iedere helling trok hij er flink aan. Zo raakte hij op de Eikeberg weg met Breschel, Boom, en Leukemans.

Zij werden echter weer bijgehaald, waarna achttien man wegkwamen. Daar zaten vertegenwoordigers van alle drie de Nederlandse teams bij. De groep werd bijgehaald door de sterksten uit het peloton, aangevoerd door Tom Boonen en een zeer gemakkelijk volgende Fabian Cancellara.

De Zwitser reed erg lang en hard op kop, maar toen hij eraf ging viel het stil. Matti Breschel reed aan de andere kant van de weg op kousevoeten weg, waardoor niemand reageerde. Dat kwam later wel, toen Steve Chainel kwam en gevolgd werd door Niki Terpstra en Björn Leukemans.

De drie kwamen echter nooit meer bij Breschel. Wel wisten ze hun voorsprong nog net te bewaren op de finish, waardoor het sprintende peloton voor de vierde plaats reed. De vier eerdere koplopers waren namelijk al eerder bijgehaald, in de volgorde Habeaux, Zen, Mondory en Van Vooren.

Finale

Dwars door Vlaanderen 2010 (204 km, 1.1)
1. Matti Breschel (Den/Saxo Bank) 4u49m37s
2. Björn Leukemans (Bel/Vacansoleil) +7s
3. Niki Terpstra (Ned/Milram) z.t.
4. Steve Chainel (Fra/BBox Bouygues Telecom)
5. Matthew Hayman (Aus/Team Sky)
6. Luca Paolini (Ita/Acqua e Sapone)
7. Wouter Mol (Ned/Vacansoleil)
8. Tom Veelers (Ned/Skil-Shimano)
9. Stijn Vandenbergh (Bel/Katusha)
10. William Bonnet (Fra/BBox Bouygues Telecom)

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair