Breschel wil zich tonen in klassiekers en Tour

zaterdag 14 augustus 2010 om 15:37

Matti Breschel wil zich volgend seizoen op meerdere fronten tonen. Dat vertelde de Deen tegen Feltet.dk. De nieuwe aanwinst van Rabobank wil zich laten zien in de kasseienklassiekers, de Ardennen en in de Tour de France.

Breschel is door Rabobank met name aangetrokken omdat het zich wilde versterken in het klassieke voorjaar. “Ik zal er staan tijdens de klassiekers,” verklaarde Breschel, die denkt dat hij ook in de Ardennenklassiekers een rol van betekenis kan spelen. “Op papier moet het parcours van de Amstel Gold Race mij kunnen liggen.”

Daarnaast verwacht Breschel te starten in de Tour de France. “Hopelijk kan ik eens meegaan met een ontsnapping en in een etappe of twee voor de overwinning gaan.” Hij ziet zichzelf echter niet als de opvolger van sprinter Oscar Freire, die er over een jaar mee zal stoppen. “Ik heb het dit jaar geprobeerd op de Champs-Elysees maar daar zaten toch wat teveel snelle mannen bij. Etappes waar er een paar hellingen in de finale liggen zijn meer voor mij geschikt.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone