Bram Welten beëindigt seizoen na valpartij in GP Fourmies

zaterdag 14 september 2019 om 08:41
Bram Welten beëindigt seizoen na valpartij in GP Fourmies

foto: Cor Vos

Bram Welten heeft vroegtijdig een punt gezet achter het huidige seizoen. Na zijn valpartij in de GP de Fourmies liep de Nederlandse sprinter van Arkéa-Samsic een schouderinfectie op, waarvan hij moet herstellen.

Welten was de beoogde sprinter bij Arkéa-Samsic voor de Noord-Franse eendagskoers, maar kon door een val in de laatste kilometer niet meedoen om de overwinning. Zijn ploeg liet al snel weten dat de Nederlander niks had gebroken, maar wel meerdere verwondingen overhield aan de val.

“Mijn seizoen stopt nu”, laat Welten weten op zijn social media. “Vorige week ben ik hard gevallen in de GP de Fourmies. Ik heb een schouderinfectie, waarvan ik enige tijd moet herstellen. Moeilijk om het seizoen zo te moeten beëindigen, maar ik moet naar mijn lichaam luisteren.”

Contract voor 2020
Welten heeft nog een overeenkomst bij Arkéa-Samsic voor 2020, nadat hij eind vorig seizoen zijn doorlopende contract openbrak en verlengde met een jaar. Winnen deed de Nederlander dit jaar niet. Wel pakte hij een podiumplaats in de Franse .1-eendagswedstrijd Route Adélie de Vitré in het voorjaar. Ook eindigde hij meermaals in de top-10, onder meer tijdens het NK wielrennen in Ede.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair