Bram Welten seizoen langer bij Fortuneo-Samsic

Bram Welten seizoen langer bij Fortuneo-Samsic

foto: Sirotti

woensdag 28 november 2018 om 18:44

Goed nieuws voor Bram Welten: de Nederlandse sprinter heeft zijn contract bij Fortuneo-Samsic met één seizoen verlengd. Dit laat teammanager Emmanuel Hubert weten aan Le Télegramme. “We geloven in hem”, aldus de Fransman.

Welten maakte aan het einde van 2017 de overstap naar het team van Hubert, nadat hij een periode als stagiair actief was voor BMC. Hij tekende een contract voor twee seizoenen. Hij won als belofte een etappe in Le Tour de Bretagne, en zegevierde eveneens in de Grand Prix Criquielion.

Goed debuutseizoen 
De 21-jarige Welten kende vervolgens een goed debuutseizoen bij de Franse ProContinentale ploeg. Zo schaarde hij zich liefst vijftien keer bij de eerste tien. Hij behaalde ereplaatsen in onder meer Parijs-Bourges (4e), het Kampioenschap van Vlaanderen (5e) en de Scheldeprijs (9e).

Hubert is dan ook uitermate tevreden over Welten. “Hij heeft dit seizoen al hele mooie dingen laten zien. We geloven dan ook in hem.” Welten ligt nu tot eind 2020 onder contract bij het team van André Greipel en Warren Barguil, dat volgend seizoen verder gaat als Arkéa-Samsic.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Dolledriesoldebroek 28 november 2018 om 20:19

Go brambo!!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone