Bram Tankink verlengt met één jaar bij LottoNL-Jumbo
foto: Marcel Koch
donderdag 24 november 2016 om 17:37

Bram Tankink verlengt met één jaar bij LottoNL-Jumbo

Bram Tankink en LottoNL-Jumbo zijn tot een mondeling akkoord gekomen om in ieder geval nog één jaar met elkaar door te gaan. De bijna 38-jarige wegkapitein begint in 2017 aan zijn tiende seizoen bij de ploeg, weet WielerFlits. Daarmee is de selectie van het team rond.

Contract nog niet getekend
Tankink en de enige Nederlandse WorldTour-ploeg zijn in een afrondende fase aanbeland, al is het contract nog niet getekend. Het afgelopen jaar was Tankink nog nauw betrokken bij de prestaties van Steven Kruijswijk in de Giro d’Italia en die van Robert Gesink in de Vuelta a España. Of 2017 het laatste seizoen is voor The beast from the East is niet bekend. In dienst van LottoNL-Jumbo en haar voorgangers wist Tankink geen individuele zeges te behalen. Met Tankink is de ploeg, bestaande uit 29 renners, voor komend seizoen rond.

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
24 november 2016 22:59
In dit geval maken we als medium eigen nieuws. Je kunt er inderdaad voor kiezen om de bron te beschrijven. In dit geval doe ik dat niet en heb ik daar mijn redenen voor.
24 november 2016 23:39
Net zoiets, maar toch ietwat anders als Youri's redenen, zal (zullen) Gio... en/of etc de NeutraleKoersliefhebber hier ook geen bron prijs hebben kunnen geven.
@Spruch zeg maar gerust onthutst i.p.v. verbaasd. Want eerlijk is eerlijk. De bron zou eigenlijk gewoon xistnc kunnen zijn. Maar Bram Tankink heeft het advies van xistnc in o.a. het TLJ topic, wat Spruch duidelijk beschrijft voor kennisgeving aangenomen. Net als vrijwel alle overigen hier.
Het goede nieuws vandaag komt in ieder geval van een goed medium en vanuit een juiste bron.
25 november 2016 08:39
Leuk en goed dat Bram nog een jaartje blijft! En wielerflits als bron vermeling is gewoon toegestaan. Blijkbaar willen ze geen naam binnen tlj noemen. Dat gebeurt zo vaak bij menig krant en nieuwssite
25 november 2016 12:45
Jammer. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het een leuk persoon, maar ik denk dat hij zwaarder op de begroting drukt dan dat ie qua meerwaarde aan het team toevoegt. M.a.w., ik had i.p.v. Tankink liever gezien dat ze een betere renner hadden opgenomen.
25 november 2016 14:02
@Assen. Eens met jou. Gezien zijn ervaring en media/fans-geliefdheid zouden ze wel kunnen proberen hem een andere functie te geven. Overigens zou het niet gek zijn geweest Tjallingii en Tankink beide proberen te behouden tm het klassiekervoorjaar, maar ik weet niet of ze dat geprobeerd hebben.
25 november 2016 14:23
@kampie
Dat hebben ze dit jaar juist met Tjallingii gedaan.
25 november 2016 18:42
Ik ging er vanuit dat Bram een afspraak gemaakt zou hebben voor de langere termijn: 1 jaar fietsen en daarna in de staf.

Reacties zijn gesloten.