Brailsford betwijfelt effect openbaring datagegevens Froome
donderdag 3 december 2015 om 09:46

Brailsford betwijfelt effect openbaring datagegevens Froome

Chris Froome maakt naar verwachting vandaag zijn datagegevens openbaar, via het magazine Esquire. De Brit hoopt daarmee de twijfels rondom zijn prestaties weg te nemen, maar diens teammanager Sir David Brailsford betwijfeld dat. 

‘Twijfelaars hou je toch’
“Het lost niet alles op, maar ik zie er ook geen kwaad in”, steekt Brailsford van wal tegen Press Association. “Toch is het zo dat je alle twijfelaars nooit kan overtuigen. Dat is onmogelijk. Al kan het natuurlijk geen kwaad om dat wel op deze manier te proberen. Het feit dat hij zich door een onafhankelijke instantie laat onderzoeken, is wel goed. En waarom zou hij dit niet doen? Er wordt veel gepraat over transparantie. Hij heeft twee keer de Tour gewonnen, het is positief dat Chris een leidende rol hierin op zich neemt.”

Brailsford ook benieuwd
Voor de grote baas van Sky is het wachten tot de publicatie van het magazine. Hij is dan ook benieuwd, maar verwacht geen verrassingen. “Ik krijg dat op hetzelfde moment te zien als iedereen. Als dat niet zo zou zijn, kan gesteld worden dat ik onderdeel uitmaakte van een proces. Dat willen we niet. Ik weet dus niet wat de uitkomst is, al kan ik daar wel een aardige inschatting van maken.”

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
3 december 2015 09:51
Ik houd niet van de manier van koersen van Froome, maar kan zeer veel respect opbrengen voor de manier waarop hij omgaat met alle kritiek op zijn prestaties. Ik vind dat hij hier een goede stap mee zet, al zal er uit de gegevens weinig bijzonders op te maken zijn, behalve voor de critici natuurlijk...
3 december 2015 10:03
Zou wel extreem grappig zijn als er toch iets gevonden wordt in de data en hij aan de hand daarvan geschorst wordt.
3 december 2015 10:37
ik vind daar anders niks grappigs aan. Als dat zou gebeuren zou dat een megaklap zijn voor het wielrennen wat verschrikkelijk zou zijn voor de sport.
3 december 2015 10:42
Ik ben erg benieuwd, maar vind de aanpak van sky in deze situatie wel sterk. Zowiezo beter dan van vele andere ploegen wat dat betreft. Nu inderdaad maar hopen dat er geen redenen zijn tot schorsing
3 december 2015 11:08
@Chaba, uiteraard wordt er niks gevonden, anders zou hij het niet bekend maken. Besides that, het wielrennen heeft toch ook Pantani, Ullrich, Armstrong, Contador, Vinokourov etc. etc. etc. overleefd? Onze niet al te charismatische vriend Froome kan daar prima bij.
3 december 2015 11:18
Wat een PR show,alsof ze iets zouden lossen dat strafbaar is. Belachelijk voor wie dit positief vind. Als het gefinanciert is met geld vd tourwinst kan ik er nog enigszinds inkomen om eventuele urinegooiers en anderen af te houden.
3 december 2015 11:32
'betwijfeld' = betwijfelt
3 december 2015 12:15
@Chaba
De angst voor de reputatie van de sport is precies hetgeen dat het wielrennen de afgelopen decennia beschadigd heeft.
3 december 2015 12:16
Hoe zit het dan met dit onderzoek van Froome? Als ze worden gedaan door een onafhankelijke instantie, heeft Team Sky er dan iets over te zeggen wat er wel/niet naar buiten mag worden gebracht? Of wordt alles naar buiten gebracht, en heeft Froome dikke pech als daaruit blijkt dat hij wel aan de doping zit/zat?

Maar het gros van de mensen die er nu van overtuigd is dat Froome dit niet schoon doet, zal diezelfde overtuiging ongetwijfeld nog steeds hebben nadat de testresultaten bekend worden. Ook als daar evt. uit blijkt dat het in theorie best allemaal schoon zou kunnen.
3 december 2015 12:21
Helemaal niet "goed" of "transparant". Veel renners (en ook toppers als Gesink) plempen alle trainingsdata en wedstrijddata (inclusief vermogen) gewoon online. For everyone to see. Bij Sky komen ze na 5 maanden met een overzicht waarbij dat ook allemaal duiding krijgt van de 'experts'. Pure kul. Dit gaat niets toevoegen aan wat iedereen al weet. Laat een Ashenden je bloedprofiel analyseren en gooi alle cijfers online. Dan maak je een statement. Dit is voor de bühne.
3 december 2015 12:22
Jammer dat deze man zo ongelooflijk beschuldigd werd in en na de tour. Hij heeft echt niet buitengewoon gepresteerd of dat hij verdacht sterk was afgelopen tour. Meermaals heeft hij laten zien een mens te zijn met mindere momenten. Hij heeft één keer een sterke dag gehad waarin hij de basis legde voor zijn eindoverwinning. Hij pakte toen 1.30 ofzo op Quintana (?) de destijds reacties vond ik toen al sterk overdreven, alsof hij 10 minuten had gepakt op zijn naaste concurrenten.

Overigens vind ik zijn manier van rijden al een stuk aantrekkelijker dan zijn voorganger Wiggo. Froome wil nog wel eens de aanval opzoeken en zelf het heft in handen nemen. Daarnaast gaat hij ook heel diep het ziet er alleen niet mooi uit.
3 december 2015 12:29
Ook dat onderzoek naar Henao's bloedzaak, en bloedpaspoort op hoogte, zou ik graag nog eens lezen. Ik kan het nergens vinden tussen wetenschappelijke publicaties.
3 december 2015 12:43
Het heeft totaal geen nut, haters gonna hate en iedereen leest in die resultaten wat hij er zelf in wil lezen. Daarnaast is het vooral interessant om te zien hoe Sky traint, maar dat kom je niet te weten. Froome op Strava zou een betere oplossing zijn, maar dat doen ze natuurlijk niet.
3 december 2015 12:49
geheel eens met Marakus !
3 december 2015 13:14
@FondriestTF3, ach die renners 'plempen' het allemaal zelf online en hebben daar zelf dus de regie over. Daarover kun je ook over de meerwaarde, correctheid en oprechtheid discussiëren. In dit geval is het in ieder geval door een externe en onafhankelijke partij verricht.
3 december 2015 13:42
0,0 nut. Zeg gewoon simpel 'ik gebruik geen doping, punt, opbokken'
elke andere poging is humbug van lucht voorzien.
3 december 2015 13:49
@Tendam
Net zoals ze er gewoon inzetten wat ze erin willen hebben, ditheeft zoals Brailsford al zegt geen enkele waarde.
3 december 2015 13:54
@fondriest3 hij publiceert echt niet alleen powerdata en hartslagen hoor, ook uitgebreide medische tests (waaronder wellicht ook de door jouw gevraagde 'bloedprofielen') en sowieso een vo2max, das wel ff wat anders dan wat gesink e.d. Publiceren.
3 december 2015 14:27
@woutersluis
De uitgebreide medische tests zoals die er van voor dit jaar niet zijn volgends Sky??


Zoals cyclingnews het al mooi samenvat krijgen we gewoon 1 hoofdstuk uit een heel boek te zien waar we de waarde zelf maar moeten inschatten(geen peer-reviews of wat dan ook)
3 december 2015 14:38
Dit is natuurlijk PR. Als je echt iets wilt laten zien dan kun je beter de bloedwaarden van voor, tijdens en na de tour online zetten. Dan nog kun je weinig bewijzen, maar dan laat je wel echt iets zien.
4 december 2015 01:21
Publiceer liever niks dan een kluitje in het riet stukje... :6
4 december 2015 09:05
@skedel ja ja allemaal met je eens maar ik bedoelde meer dat dit wel iets meer inhield dan wat gesink op strava gooit. Meer niet

Reacties zijn gesloten.