Boze Groenewegen na val: “Dit mag niet gebeuren”

Boze Groenewegen na val: “Dit mag niet gebeuren”

foto: Marcel Koch

dinsdag 7 maart 2017 om 19:08

Dylan Groenewegen is twee uur na afloop van de derde rit in Parijs-Nice nog altijd not amused, op z’n zachts gezegd. De Nederlands kampioen kwam op 3,5 kilometer van de streep ten val, nadat zijn sprinttrein de verkeerde kant van een rotonde koos. “Dit is een hele dure fout”, laat hij weten aan WielerFlits.

Groenewegen legt schuld bij collectief
Door de val van Groenewegen waren zijn kansen in een massasprint direct verkeken. “Natuurlijk ben ik kwaad”, zegt de renner van LottoNL-Jumbo. “We nemen van tevoren duidelijk zaken door. We bekijken beelden, bespreken aan welke kant we willen rijden en hoe we rotondes moeten nemen. Als we dan bij die betreffende rotonde aan de linkerkant zitten, is dat een hele dure fout. En dat mag niet gebeuren als je er zoveel tijd in steekt. Die fout ligt bij ons als gehele sprinttrein.”

‘We zijn goed genoeg, maar deze fouten mogen niet’
De Amsterdammer baalt enorm dat hij niet aan sprinten is toegekomen. “De belangrijkste les voor de volgende keer is dat iedereen honderd procent zeker weet hoe de finale loopt. Dit hadden we doorgenomen. Maar ik denk dat het voor de gehele sprinttrein geldt dat je de avond van tevoren weet wat je te wachten staat! We zijn brutaal en goed genoeg, maar deze fouten mogen we niet maken.” Groenewegen hield aan zijn val enkele schaafwonden over. Daarnaast heeft hij last van zijn ribben en zijn rug.

Dit artikel delen:

36 Reacties

zeurwiggo 7 maart 2017 om 19:31

ongelooflijk knullig

Retro Lex 7 maart 2017 om 19:35

Voor de mensen die he nog niet gezien hebben
https://www.youtube.com/watch?v=rWgMBZz19HI

De bewuste rotonde komt op 4.30 in beeld

stijnlah 7 maart 2017 om 19:37

Als je de beelden goed bekijkt lijkt het toch dat het dylan zijn eigen schuld is, de rest van zijn trein neemt de rotonde degelijk zonder echt plaatsen te verliezen.

woutersluis 7 maart 2017 om 19:41

@stijnlah hebje het stuk gelezen? Ze spreken af de rotonde rechtsom te nemen en opeens neemt de man die rechts van hem zit de rotonde linksom, ik kan me voorstellen dat je daar dan van schrikt en onderuitgaat. Dat de rest van de trein dan de rotonde degelijk neemt is niet echt relevant?

ah-ja 7 maart 2017 om 19:47

Groenewegen idd enige tljer die links gaat. Schuld van het collectief.

TykkeThor 7 maart 2017 om 19:49

Leek mij inderdaad ook deels de schuld van Groenewegen, die als eerste naar links uitwijkt. Al denk ik dat de renner die rechts van Groenewegen zit de hoofdschuldige is. Doordat hij naar links gaat dwingt hij Groenewegen hetzelfde te doen. Ik weet verder niet of Groenewegen wel van plan was om de rechterkant te nemen, maar hij kreeg er hierdoor in ieder geval geen kans voor. Aan het gebrek aan ruimte aan de rechterkant ontbrak het in ieder geval niet want het paste allemaal makkelijk.

xistnc 7 maart 2017 om 19:50

@ah-ja
Lex post niet voor niks een link naar de beelden.

Groenewegen heeft 3 ploeggenoten voor zich, op de linkerweghelft. De voorste twee nemen zoals afgesproken de rotonde rechtsom, vanwege het verspringen van de weg moeten ze over de stoep. De man voor Dylan neemt de rotonde echter linksom en dwingt hem daarmee die kant op.

Volgens mij was het Wagner. Die is sowieso te vaak niet bij de les of gewoon niet goed genoeg. Prima voor ZLM-achtige koersen, maar niet voor dit werk.

robotour 7 maart 2017 om 19:50

Groenewegen is de enige die op zijn snufferd gaat, de sufferd;) Jammer, hij moet nog veel leren om tot de echte sprinttop te gaan behoren.

Dekker 7 maart 2017 om 19:59

xistnc heeft het goed gezien. Jammer dat er alweer 3 zijn die niet hebben gekeken en maar roepen gaan. Groenewegen kon helemaal niet rechtsom omdat zijn ploeggenoot rechts van hem zit. Eigenlijk is die man eigenhandig verantwoordelijk, de voorste 2 corrigeren nog maar de 3e man gaat de mist in. Niet gezegd dat de voorste het goed deed, want die zat sowieso al aan de verkeerde kant van het meubilair.

klootje kriekeljon 7 maart 2017 om 20:18

Als troost wel weer een heerlijke reactie van Dylan. Zet die altijd maar voor de microfoon.

Meer van dit soort relevante eigen bijdragen WF ;) Kudos

Gebruikersnaam 7 maart 2017 om 20:30

Tja, dat ze langs links gaan en daardoor plaatsen zouden verliezen, dat kan je anderen verwijten, maar dat er van de 30 die langs links gaan maar één is die dat dermate verkeerd inschat dat hij onderuit gaat, dan heeft die dat toch volledig aan zichzelf te danken.

the student 7 maart 2017 om 20:34

Als je twee personen al naar rechts ziet neigen en de derde gaat ineens links dan kan t gebeuren dat je daardoor de bocht compleet verkeerd instuurt…

Tripodboom 7 maart 2017 om 20:35

Moet nog veel leren. Een ervan is: niet anderen de schuld geven van je eigen onhandigheid.

leolamers 7 maart 2017 om 20:44

Met Groenewegen altijd het zelfde ligt nooit aan hem , gaat de zelfde kant op als Hofland talent maar blijft steken in zijn ontwikkeling

kelderfan 7 maart 2017 om 20:50

In dit geval heeft @xistnc gelijk; want rijders 1&2 wijzigen koers en zijn lead-out heeft dat niet in de gaten en daardoor moet Groenewegen ook linksom. Hij raakt daarbij een “niet” ploeggenoot en valt en niet over bananenschil. Ik denk ook, dat ’t te vaak fout gaat.
Dus graag een andere lead-out.

Chrys 7 maart 2017 om 20:51

@tripodboom en @leolamers
Hij legt de schuld bij het collectief. Daar hoort hij zelf ook bij.

schipperaar 7 maart 2017 om 21:02

Het zat duidelijk mis met het Verstand bij Wagner, koersplan moet voor ieder duidelijk zijn.
Misschien moet Groenewegen wat meer leiderschap tonen en als eerste de rotonde nemen met zijn waarschijnlijk surplus aan stuurkunsten om daarna weer terug te zakken.

girardengo 7 maart 2017 om 21:05

Ik kan wel weer dezelfde reactie geven als gisteren. Zal dat niet doen. Alleen: geduld aub.

jessevdalen 7 maart 2017 om 21:34

@leolamers 23 jaar, fietst een zwaarder programma, wint daardoor even niet en blijft gelijk in zijn ontwikkeling steken. Laat me niet lachen.

nederbelg 7 maart 2017 om 21:50

Zelden was een nickname ongelukkiger gekozen dan de Bowlingbal… of het had de Kegel moeten zijn.

Romāns Vainšteins 7 maart 2017 om 22:04

Niet elke bowl is een strike natuurlijk. Dit kan elke trein wel eens overkomen zo’n rotrotonde waar je net niet lekker uitkomt en in een split-second de verkeerde kant kiest als wagon. Of Wagner een recidivist weet ik niet maar het meerdere keren op rij zo doen is natuurlijk iets anders.

Alexander 7 maart 2017 om 22:13

De val lijkt mij vooral door die motard te komen die gigantisch in de weg staat. Staan daar om een val te filmen en creëren hem eigenhandig door daar te gaan staan. Debiel weer dit.

Imbatido 7 maart 2017 om 22:20

Het gaat natuurlijk al mis ver voor de rotonde, want je wil niet aan de linkerkant van de weg belanden. Als dan de rotonde zelf komt valt er eigenlijk al weinig meer te redden. Groenewegen zelf maakt ook nooit de beweging alsof hij nog rechtsom wil.

boomcie 7 maart 2017 om 22:48

Deze jongen maakt steeds een erg domme indruk op mij. Ik kan natuurlijk verkeerd zitten.

Plaggie 7 maart 2017 om 22:59

Het feit dat die motorrijder zo irri staat opgesteld, maakt de linkerkant trager tov rechts.

Headlines

Materiaalzone

Populair