Bouet volgt Meersman naar Fortuneo-Vital Concept

Bouet volgt Meersman naar Fortuneo-Vital Concept

foto: Sirotti

woensdag 31 augustus 2016 om 11:13

Maxime Bouet rijdt de komende twee seizoenen bij Fortuneo-Vital Concept. Dat bevestigt de ProContinentale ploeg op haar website. De Fransman verlaat Etixx-Quick-Step en komt bij de Franse formatie zijn huidige ploegmaat Gianni Meersman tegen.

De 29-jarige Bouet maakte in 2008 zijn profdebuut bij Agritubel en tekende in 2010 bij AG2R La Mondiale. Begin 2015 haalde Patrick Lefevere hem naar Etixx-Quick-Step, maar na twee jaar vertrekt de Fransman daar alweer. In dienst van de Belgische ploeg wist hij geen overwinning te boeken. Bouet heeft geen spijt van zijn overgang naar Lefevere: “Ik wilde ontdekken hoe het was bij een buitenlands team. Het ging goed en minder goed, maar ik heb veel geleerd.”

Bij Fortuneo-Vital Concept wil Bouet voor eigen kansen rijden in wedstrijden die hem liggen. Daarnaast is hij er niet vies van om rappe mannen als Meersman en Daniel McLay te helpen. Manager Emmanuel Hubert is blij met de komst van Bouet en Meersman: “We hebben al een vaste kern van de renners bij Fortuneo-Vital Concept. De versterking met jongens uit de WorldTour, die schitterden op dat niveau, is in lijn met ons sportieve project.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

GreenDay 31 augustus 2016 om 13:26

Lijkt mij een goede zet van Bouet te zijn. Ook voor Meersman kan het goed uitpakken, Belgische renners doen het doorgaans wel goed bij Franse ploegen. Zijn twee etappezeges zijn volgens mij
een once in a lifetime-prestatie, want hij heeft 1) een ploeg die hem ten volle steunt en perfect naar het einde loodst en 2) het geluk dat het sprintersveld van deze Vuelta uitzonderlijk zwak bezet is dit jaar. Het is natuurlijk wel een goede renner.

0
Vic413 31 augustus 2016 om 14:37

helemaal mee eens.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone