BORA-teammanager Ralph Denk ziet Jai Hindley liever in de Tour de France
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 16 november 2023 om 09:21

BORA-teammanager Ralph Denk ziet Jai Hindley liever in de Tour de France

Na het aantrekken van Primoz Roglic heeft BORA-hansgrohe een uitgesproken kopman voor de Tour de France, maar wie mag in 2024 de klassementshonneurs waarnemen in de Giro d’Italia? Jai Hindley is wellicht een logische naam, maar teammanager Ralph Denk ziet de Giro-winnaar van 2022 toch liever in de Tour.

“Ik zie Jay toch liever aan de start verschijnen van de Tour”, laat Denk weten in gesprek met GCN. “In de komende Giro staat er namelijk een lange tijdrit op het programma. Bovendien kan het in ons voordeel uitdraaien als Jai in de Tour aan de zijde koerst van Primoz Roglic.”

“Er is nog niks besloten, maar gezien de superlange tijdritten is het winnen van de Giro in 2024 een zeer moeilijke opdracht voor Jai”, is Denk van mening. “Hij is echt een pure klimmer en de slotweek van de komende Giro is niet zo zwaar. Er is geen Mortirolo, geen Monte Zoncolan… Het echt zware klimwerk ontbreekt en hij maakte in 2022 juist het verschil op de steile cols.”

Denk lijkt zo alvast voor te sorteren op een nieuwe Tourdeelname van Jai Hindley. De 27-jarige Australiër reed dit jaar zijn eerste Ronde van Frankrijk en dit bleef niet onopgemerkt. Hindley won namelijk de eerste Pyreneeënrit naar Laruns en veroverde en passant de gele trui. Hindley moest het felbegeerde kleinood een dag later alweer inleveren, maar wist zijn eerste Tour wel als zevende te beëindigen.

Genoeg andere opties
BORA-hansgrohe heeft overigens nog genoeg potentiële ijzers in het vuur voor de komende Giro d’Italia. Met Cian Uijtdebroeks, Aleksandr Vlasov, Lennard Kämna (vorig jaar nog 9e in de Ronde van Italië), Emanuel Buchmann en Daniel Felipe Martínez staan er nog enkele sterke klassementsrenners onder contract bij de Duitse formatie.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
9 Reacties
Sorteer op:
16 november 2023 10:13
Ik verwacht Uijtdebroeks en Martinez in de Giro, mits die laatste weer een beetje in vorm raakt. Met Vlasov en Hindley heeft Roglic dan een meer dan degelijke ondersteuning in de Tour, met mannen die zelf ook kunnen scoren als er iets met de kopman gebeurt.
  16 november 2023 11:56
  Vlasov en ondersteuning in één zin? Vraag het Cian ;-)
  16 november 2023 12:15
  Er was geen enkele reden voor Vlasov om zich op te offeren voor een zevende plek van Cian.
16 november 2023 12:41
Allen naar de tdf, dan kan wva mogelijks toch nog top 5 rijden in de giro. Ik denk dat Hindley in geen één van opgenoemde grote rondes van volgend jaar kan winnen, in de giro heeft hij in de tijdritten 5-6 minuten aan zijn broek en in de tdf gaat Rogla het kopmanschap claimen (en tegen vingegaard en pogacar is Hindley kansloos), anders was die wel bij JV gebleven. Misschien dan toch beter als kopman in een grote ronde die je minder ligt maar met een iets lager niveau dan tegen je zin als luxe knecht in de tdf.
16 november 2023 10:20
Vlasov en Uijtdebroeks naar de Giro lijkt me, misschien in combinatie met Welsford voor de sprints
  16 november 2023 10:44
  Vlasov en Uijtdebroeks zijn niet de beste vrienden, ik vraag me of dat wel zo'n goed idee is.
16 november 2023 12:01
Ik zou ze állemaal in de tour opstellen: Uittie, Vlasov, Hindley én Roglic, en ook Kamna er bij, opvullen met 3 rouleurs. Je wil de tour winnen toch?
16 november 2023 11:09
Hindley, Uijtdebroeks en Roglic naar de tour lijkt mij dan weer logisch. Uijtdebroeks kan dan leren van Roglic, Hindley kan je als counter tegen Kuss en A Yates of Ayuso uitspelen. Zodat Roglic zich kan focussen op Vigengaard en Pogacar.
  16 november 2023 11:13
  Uijtdebroeks heeft eerder al aangegeven dat hij de Giro wil rijden. Het lijkt me ook best wel verstandig voor zo'n jonge renner om de hectiek van de Tour nog een jaartje te vermijden.

Reacties zijn gesloten.