BORA-hansgrohe niet in E3 Saxo Bank Classic na positieve coronatest
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
vrijdag 26 maart 2021 om 11:22

BORA-hansgrohe niet in E3 Saxo Bank Classic na positieve coronatest

BORA-hansgrohe zal vandaag niet aan de start verschijnen van de E3 Saxo Bank Classic. De Duitse WorldTour-formatie moet zich volgens de richtlijnen van de Belgische wielerfederatie terugtrekken na een positieve coronatest van coureur Matthew Walls.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 22-jarige Walls testte donderdag positief op corona. De jonge Brit bleek ook na een tweede test besmet met het virus en dus besloot BORA-hansgrohe alle renners en stafleden te testen op het coronavirus. Alle overige resultaten waren negatief, maar toch is de ploeg genoodzaakt om zich terug te trekken voor de E3 Saxo Bank Classic.

Dit betekent dat ook Nils Politt, Maciej Bodnar, Juraj Sagan, Patrick Gamper, Marcus Burghardt en Daniel Oss vandaag niet zullen deelnemen aan de Vlaamse kasseiklassieker. Politt werd vooraf gezien als een gevaarlijke outsider, zeker na zijn top 10-noteringen in Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne en de Bredene Koksijde Classic.

Als BORA-hansgrohe komende zondag nog wil starten in Gent-Wevelgem, moeten ze zorgen voor een compleet nieuwe selectie en staf. Dit is ook het geval voor Dwars door Vlaanderen van woensdag 31 maart.

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
26 maart 2021 11:32
Zonde! Rap Pollitt nog uit mijn fictief ploegje halen dan.
26 maart 2021 11:37
Begrijpelijk, maar weer zwaar klote voor een team dat met Politt een renner had die de finale kon kleuren. Altijd blij als ik "het gebit" zie beuken.
26 maart 2021 11:37
Balen! Ik had nog niet van die Walls gehoord. Zo te zien een heel aardig sprinttalent. Vorig jaar zo goed als niet gekoerst? Ah, was vooral actief op de baan blijkbaar.
26 maart 2021 11:38
Zonde, denk dat Politt in goede vorm steekt.
26 maart 2021 12:01
Erg jammer, snel nog even Politt uit m'n teampjes verwijderen. :-(
26 maart 2021 12:04
Wat Soudal niet deed in De Panne doet BORA wel hier, waarvoor respect
    26 maart 2021 12:13
    Andere situatie, aangezien Sweeny al niet meer zou starten door maagproblemen en pas op de dag van de koers zelf positief testte. De rest is toen na de koers pas getest, waar alles in dit geval zich dus al eerder heeft afgespeeld. Van der Sande doet vandaag overigens ook niet mee, als kamergenoot van Sweeny. Bora is ook gewoon verplicht dit nu te doen overigens.
    26 maart 2021 12:26
    Ja maar hij stond dus op met de problemen dus had hij covid op de kamer met tosh..
    Dus is eigenlijk helemaal hetzelfde..
    Bora kon nu ook zeggen ah hij is ziek we laten hem in het hotel
    26 maart 2021 12:33
    Nee, die positieve test kwam daar te laat.

    Walls was niet ziek, maar testte positief bij de verplichtte test, waardoor de ploeg verplicht was niet te starten.

    De situatie is absoluut niet hetzelfde, ook niet eigenlijk.
    26 maart 2021 13:00
    En hoe weet jij dat van de test van Walls, de snel test worden pas genomen bij de start dus klopt niet wat je zegt ;) je verzint zo maar wat
    26 maart 2021 13:11
    Dat staat hier toch in het bericht, dat hij positief testte voor de start bij die verplichte test? Waardoor de ploeg verplicht was zich terug te trekken.

    Sweeny heeft die test niet gehad, omdat hij ziek was. Daardoor is zijn positieve test op die dag pas na de koers van invloed geweest op de rest van de ploeg.

    Die regels in die verschillende situaties kun je scheef vinden, maar om onderscheid te maken in de mate van respect die je ploegen toekent, terwijl ze beide dezelfde protocollen volgen, slaat nergens op.
    26 maart 2021 13:19
    lees het officiële persbericht ;)
    26 maart 2021 13:24
    Oké, gisteren dus al positief getest. Dat maakt het verschil tussen die situaties dus alleen maar groter.
26 maart 2021 12:19
Maar goed dat Peter Sagan voor de Ronde van Catalonie heeft gekozen..
26 maart 2021 12:24
Wat betekent dit voor Bora voor de andere klassiekers voor de komende twee weken?
Ik denk dan aan Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen.
Parijs-Roubaix is sowieso al een vraagteken of het doorgaat.
26 maart 2021 13:08
Ik hoop dat renners en ploegleiders beseffen dat dit opnieuw geen "gewoon" voorjaar wordt. Bij ons gaan de koersen door dank zij de geweldige inspanningen van onze organisatoren. In andere landen worden ze geannuleerd of uitgesteld.
Ook wij kleuren donkerrood in onze regio maar toch gaan E3, GW, DDV en RVV door.
Renners die hier wedstrijden skippen zijn grote dommeriks. Voor hetzelfde geld test 1 renner van TJV daags voor de Ronde positief en kan de ploeg met Wout incl thuisblijven zoals hier met Bora.
En dan gaan ze janken dat hun seizoen toch niet gebracht heeft wat ze ervan verwachten. Dus heren renners: skip geen koersen want voor hetzelfde geld staan jullie aan de kant met lege handen.
    26 maart 2021 14:28
    Jumbo-Visma kan eigenlijk beter beslissen om enkel Van Aert te selecteren in de belangrijke wedstrijden.
    "Hij heeft toch geen ploeg"
26 maart 2021 14:26
Vraagje: Waarom mogen de rest van de renners niet starten in de volgende wedstrijden? Ik dacht uit het geval UAE-Tour met Alpecin begrepen te hebben dat 2 negatieve tests op dag -6 en dag -3 volstaan om te mogen starten.
    26 maart 2021 14:46
    @Adorni Ik denk dat naar as woensdag als -5 wordt gerekend, dus dat dat net een dag te vroeg komt.
26 maart 2021 18:54
@redactie, het laatste wat jullie schrijven is niet correct, hoezo zouden ze een totaal nieuwe selectie moeten maken? Als al hun D-6 D-3 en sneltest voor de wedstrijd negatief zijn (en ze zijn geen hoogrisico contact, maw niet op de kamer met hem of langere tijd op min. 1,5m van hem geweest) mogen ze zeker starten.. Afhankelijk dus met wie hij op de kamer lag, kunnen ze in principe allemaal starten als ze de nodige testen ondergingen

Reacties zijn gesloten.