Bora-Argon 18 ambieert WorldTour in 2017

Bora-Argon 18 ambieert WorldTour in 2017

Emanuel Buchmann - Foto: Sirotti

woensdag 6 januari 2016 om 11:28

Bora-Argon 18 wil in 2017 toetreden tot de hoogste rangen in het wielrennen. De Duitse ProContinentale ploeg hoopt als WorldTour-ploeg mee te doen aan de Tour de France volgend jaar, met het Grand Départ in Düsseldorf. Daarnaast verlengt Emanuel Buchmann zijn contract.

Vertrouwen in licentie
“We werken nu al vijf jaar aan ons grote doel”, vertelt teammanager Ralph Denk in een persbericht. “We hebben alle drie de grote rondes gereden en in sommige waren we succesvol. Maar nu is het tijd dat we echt deel uit gaan maken van de ‘elite club’ van het wielrennen. Het zou mijn grootste persoonlijke succes zijn om aan de start van het Grand Départ in Düsseldorf te staan met Bora-Argon 18 als WorldTour-team. En ik moet zeggen dat ik heel erg zelfverzekerd ben om dat te bereiken, waarna we het samen kunnen vieren met het Duitse wielrennen.”

Lange termijn-visie met drie talenten
Om de ambitie kracht bij te zetten heeft Bora-Argon 18 het contract van Emanuel Buchmann opengebroken en verlengd tot en met 2018. De beloftevolle ronderenner gaat samen met de eveneens talentrijke neoprofs Silvio Herklotz en Gregor Mühlberger het speerpunt vormen voor de toekomst van de ploeg. Buchmann, die verrassend de Duitse titel op de weg pakte het voorbije seizoen, is vooral blij met de ondersteuning van iedereen binnen het team. “De ploeg voelt een beetje als familie. Iedereen vertrouwt en steunt elkaar, wat belangrijk is voor een jonge renner die worstelt met zijn vorm of resultaten”, aldus de 23-jarige Duitser.

Dit artikel delen:

12 Reacties

billi 6 januari 2016 om 11:35

de opbouw vind ik wel goed, eerst aantal jaren pct, daarna pogen wt te worden, zeker voor een nieuwe ploeg (bij aanvang) en renners met minder ervaring op het hoogste nivo

Flor Van Den Hende 6 januari 2016 om 11:46

Toch een teken dat de crisis in het wielrennen voorbijtrekt. Zeker goed dat het een Duits team is, dat hogerop wil. Franse ploegen hebben we bv. al genoeg.

rahimns 6 januari 2016 om 12:03

Ik begrijp de ambitie maar denk dat 2017 nog iets te vroeg komt voor deze ploeg. Maar eerst eens zien of er ruimte komt. Wat gebeurt er met de ploeg van Tinkoff in 2017. Verdwijnt deze in zijn geheel naar dit jaar of komt er een nieuwe sponsor. Van de andere ploegen heb ik geen geluiden gehoord dat deze problemen hebben met de sponsoring voor 2017. Verder eerst maar eens afwachten wat deze ploeg dit jaar gaat presteren, ik vond eerlijk gezegd 2015 toch wat tegenvallend.

Hakkie2 6 januari 2016 om 12:30

De ploeg is mooi aan het groeien en het zou heel mooi zijn als ze WT worden. Misschien is er dan volgend jaar wel nog een grote naam nodig om echt die stap te maken, een zekerheidje als kopman. Tony Martin, Andre Greipel, oid.

Tinkerbell 6 januari 2016 om 12:49

Ik zou het ze van harte gunnen. Ze zijn ook Duitser dan Giant-Alpecin ooit zal worden dus het zou mooi zijn voor het wielrennen daar.

kelderfan 6 januari 2016 om 12:50

Sam Bennett heeft toch al aardig wat overwinningen binnengesleept, die had bij een aantal WT-ploegen niet misstaan. Met Gregor Mühlberger hebben zij toch ook een talent binnengehaald.

Frits des Jeux 6 januari 2016 om 12:59

Wat is te vroeg in dit geval? Zei iedereen niet toen Argos-Shimano WT wilde worden, “Dit is te vroeg?” Die hebben toch aardig het tegendeel bewezen. Grote kracht daar is een stabiel beleid. Dat lijkt achter deze ploeg ook te zitten. Ze missen hier een Kittel of Degenkolb die Argos al wel had.

Rvboxtel 6 januari 2016 om 13:04

Als man voor de toekomst zou ik zeker Patrick Konrad niet vergeten !!!

rahimns 6 januari 2016 om 13:26
Quote:
Zei iedereen niet toen Argos-Shimano WT wilde worden, “Dit is te vroeg?”

@frits des Jeux nee, in hun laatste jaar als PC-team behaalde ze 32 overwinningen en hadden ze met mannen als Kittel en Degenkolb 2 kopmannen die zich genoeg bewezen hadden dat jaar, ook op WT niveau. En ik moet nog zien of Bora in staat is die stap dit jaar te maken.

Covadonga 6 januari 2016 om 19:56

Konrad en Bennett zie ik als de kopmannen van deze ploeg.

Fabian. 6 januari 2016 om 21:57

Geen goed idee. Ik snap hun gedachte wel, maar ze hebben enkel een paar talenten en eigenlijk geen gevestigde namen. Konrad en Bennett kunnen gezien hun leeftijd eigenlijk maar 1 grote ronde goed rijden denk ik. Zet je die in de tour, heb je voor de giro en vuelta mss Mendes en een paar andere namen, maar dat zet geen zoden aan de dijk. Ze gaan in de worldtour dan vooral voor spek en bonen meerijden, net als IAM vaak dit jaar. Ze hebben echt nog wel een flinke kwaliteitsinjectie nodig vind ik.

Polleke 6 januari 2016 om 22:24

De uci zal blij zijn, zo geraakt hun WorldTour clubje eindelijk nog eens vol….

Headlines

Materiaalzone

Populair