Boonen en Contador willen door in 2017

Boonen en Contador willen door in 2017

foto: Sirotti

donderdag 21 april 2016 om 11:28

Al maanden houdt het de gemoederen bezig. Alberto Contador (33) gaf meermaals aan dat 2016 wel eens zijn laatste seizoen zou kunnen zijn, terwijl de buitenwacht datzelfde zei van Tom Boonen (35). De Spanjaard en de Belg hebben echter uitgesproken toch langer door te gaan.

Boonen: “Wil er nog graag een voorjaar bij doen”
In Extra Time Koers ontvouwde Boonen – waar hij samen met Greg Van Avermaet te gast was – zijn plannen voor 2017, al liet hij in het midden of deze bij Etixx-Quick-Step waren. “Ik zou er graag nog een voorjaar bijdoen. Als ik de voorbije Parijs-Roubaix gewonnen had, zou ik niet onmiddellijk gestopt zijn met koersen. Daarvoor zijn de goesting en het moreel nog te groot. Mijn contract bij Etixx-Quick-Step loopt op het einde van het seizoen af. Alles is dus mogelijk. Ik kijk wat er op me afkomt en wat de ploeg met me van plan is.” Boonen grapte vervolgens dat Van Avermaet zijn ideale opvolger zou zijn bij de ploeg van Patrick Lefevere, maar de Belg van BMC had een gevat antwoord: “Mijn voorkeur gaat nog altijd uit naar BMC. Maar Boonen mag altijd naar BMC komen om me over de Oude Kwaremont te trekken.”

Contador: “Ik wil zeker doorgaan”

Contador gaat nog een jaar door - foto: ASO / G. Demouveaux

Contador gaat nog een jaar door – foto: ASO / G. Demouveaux

Contador bereidt zich op dit moment voor op de Tour de France. In eerste instantie zou dat het laatste kunststukje van de Spanjaard zijn, maar later kwam de Vuelta a España daar nog achteraan. Daar blijft het niet bij, want ook in 2017 wil El Pistolero nog deel uit maken van het peloton. “Er is natuurlijk het feit dat Tinkoff stopt als sponsor van het team. Men is nog op zoek naar nieuwe geldschieters. Ikzelf had al contacten met andere ploegen en misschien kan ik wel mijn eigen team uit de grond stampen? Kijk, er beweegt zoveel maar er is nog niets concreets. Ik wil me nu verder concentreren op de komende Tour de France. Ik geniet nog steeds van het wielrennen en wil zeker doorgaan met die mooie sport. Dit na samenspraak met mijn familie”, aldus Contador, die tegenover Belga ook liet weten te mikken op Olympisch goud.

Dit artikel delen:

23 Reacties

Scotty 21 april 2016 om 11:32

Tuurlijk! Er moet iemand weerstand bieden tegen de Skybots.

Een peloton zonder Contador is als Barcelona zonder Messi!

Ook leuk dat Boonen doorgaat, hopelijk volgend jaar dan zijn 5de Parijs-Roubaix.

tdv21 21 april 2016 om 11:33

DOEN !!! Jullie zijn een enorme meerwaarde voor de sport. Toon die jonge garde wat echt koersen is :D
Nu alleen nog Cancellara en Wiggens van hetzelfde overtuigen.

reusjen 21 april 2016 om 11:35

Ik ben blij dat Contador doorgaat. Zonder hem zouden een hoop bergritten een stuk saaier zijn. Boonen daar heb ik niet zoveel mee, maar als hij een ploeg kan vinden kan hij het net als Cancellara doen.

ifor 21 april 2016 om 11:36

Boonen naar Wanty?

Sebas 21 april 2016 om 11:44

Heel blij dat ze doorgaan, maar doodmoe van het “gezeik”.

Hiddee95 21 april 2016 om 11:49

Boonen naar TLJ, Vanmarcke naar Etixx. Tommeke even wat inleveren op jaarbasis. Het zou zo maar kunnen, het is in ieder geval beter voor Boonen om bij een ploeg te rijden waar hij de enige kopman.

Shinzawai 21 april 2016 om 11:59

Mooi, altijd nog sterke renners.

SoloSlim 21 april 2016 om 12:20

Super!
Iedereen weet dat ze wat ouder worden en dat het elk jaar wat minder gaat maar trek jullie niets aan van de commentaren. Waarom stoppen als je dit nog graag doet..

Spinergy 21 april 2016 om 12:28

Nice, zijn toch vedetten die een absolute meerwaarde zijn!
Eigen ploeg én zelf rijden, lijkt me teveel energie kosten trouwens.
Té oud is allemaal onzin, kijk naar Samuel Sanchez, is in jaren niet zo goed geweest.

OscarV 21 april 2016 om 12:51

Beide voor een mooi salaris naar de zandbak?

Boonen naar TLJ zie ik niet gebeuren, ook niet als Vanmarcke weggaat bij TLJ. Boonen lijkt mij nog wel duurder dan Vanmarcke, niet zo gek als je naar hun erelijsten kijkt.

Arry1337 21 april 2016 om 13:22

Ik zie niet in waarom Boonen meer zou kosten dan Vanmarcke, de een is jong met potentie en de ander ouder en relatief op zn retour. ” In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst “

Contador#N.1 21 april 2016 om 13:28

Het zou prachtig zijn het personeel en de renners als het team blijft bestaan anders zal het lastig worden voor een hoop renners om een nieuw team te vinden.
Als het niet blijft bestaan zou het natuurlijk prachtig zijn voor Contador en de andere oude spanjaarden (Purito,Sanchez) als er een nieuw spaans pro conti of meteen worldtour team erbij komt. Alonso kom er maar in met je sponsors we hebben je nodig.

BConinx 21 april 2016 om 13:43

@Arry1337: Wielrennen draait dezer dagen om veel meer dan enkel resultaten. Want puur op resultaten is de Boonen van nu niet meer waard dan Vanmarcke, maar qua media-aandacht is het verschil wel nog groot. Boonen is een icoon en zal qua merchandising, media en sponsors meer kunnen opbrengen dan elke andere Vlaamse renner van dit moment..

Sephiroth 21 april 2016 om 13:58

GvA begint langzaam te komen BConinx, maar ja, marketing waarde van Boonen steekt ook ten dele in zn faam.

Elke weg, ik ben vooral blij dat Alberto nog een jaartje gaat, toch een van de weinige renners die echt het lef heeft om overal en nergens aan te vallen om toch nog maar te winnen. Boonen kon me in PR zeer bekoren, maar voor de rest.. dunno hij doet me weinig, niks voor of tegen hem.

achtpuntzes 21 april 2016 om 15:20

gelukkig maar, het is al erg genoeg dat Cancellara er mee gaat stoppen. op Contador zit nog steeds geen sleet, en Boonen liet in P-R zien nog steeds van grote klasse te zijn in de platte kasseiwedstrijden.

Beekman 21 april 2016 om 16:16

@achtpuntzes, wil je er wel even bij vertellen dat hij door het “lot” van de wedstrijd voorop geraakt is, ik had wel eens willen zien als er echt gekoerst werd, wellicht kwam hij dan net als bij de voorbije klassiekers tekort. Maar met zo een riant salaris zou ik er ook nog niet meteen mee stoppen.

RRobson 21 april 2016 om 17:37

Boonen zal wel bij Etixx blijven. Ik acht Lefevre in staat om er een wereldtopper bij te halen (Sagan?) die dan één jaartje ermee zal moeten leven dat het in Roubaix ook rond Boonen draait.

VDB44 21 april 2016 om 18:14

@Beekman: Door het lot van de wedstrijd, jij bent grappig jij. Buiten Vanmarcke heb ik geen sterkere renner in koers gezien makker.

Beekman 21 april 2016 om 18:38

@vdb44, Ja logisch die waren door valpartijen of pech achterop geraakt of uitgeschakeld. Misschien wil jij alleen maar zien wat je graag ziet en de rrest over het hoofd ziet of niet wilt zien.

Pinto 21 april 2016 om 19:08

@Scotty…Mooi gesproken!

VDB44 21 april 2016 om 21:13

@Beekman: dus als er andere vallen of niet super zijn, dan zit Tom door het lot van de wedstrijd vanvoor? Tom maakt in Roubaix altijd koers en deed dat nu weer, als jij dat probeert te minimaliseren, dan mag ik daar op reageren. En die sterke mannen met pech, sorry maar Fabian oogde niet top, Sagan ook niet. En in Roubaix moet je recht blijven en vanvoor koersen. Vanmarcke zag het gevaar en reed naar de kop van de wedstrijd, dan ben je top net als Stannard.

Pinto 22 april 2016 om 00:11

Ik denk dat Contador met zijn eigen team volgende jaar gaat rijden. Zit er bijna dik in…

PK41 22 april 2016 om 02:15

Ja Pinto. Van de spijker en de kop. Contador uit het peloton zou een te vreselijke aderlating zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair