Bonnet hervat training: “Ander mens”

Bonnet hervat training: “Ander mens”
donderdag 24 december 2015 om 16:39

William Bonnet heeft de eerste kilometer op zijn trainingsfiets weer gemaakt. De Fransman kwam tijdens de vierde etappe van de Tour de France als eerste ten val bij de massale valpartij waarbij ook Tom Dumoulin en Fabian Cancellara slachtoffer waren. Bonnet brak zijn nek op drie plekken.

‘Ik kan drie maanden helemaal niets’
In gesprek met Rouleur doet de 33-jarige renner van FDJ zijn verhaal. Een hele poos moest hij een nekkorset dragen, gevolgd door een brace. “Twee maanden lang kon ik mijn huis niet verlaten, ik kon niet rijden. Ik ging naar mijn medische afspraken per ambulance. Ik had zelfs een maand waar ik passagier was en mijn vrouw me rondreed. Voor drie maanden deed ik niets.”

Bonnet dacht aan stoppen
“Ja, ik heb de vraag gesteld of ik moest stoppen, omdat het serieus was”, biecht hij op. “Op 1 december vertelde een chirurg me dat ik kon terugkeren naar de weg, omdat we gezien hebben dat het allemaal goed is versterkt en gerepareerd. Maar de Tour-crash heeft me wel veranderd.” Zorgen heeft de Fransman zich niet hoeven maken: luttele uren na zijn val verzekerde diens manager Marc Madiot in het ziekenhuis Bonnet een contractverlenging.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Lalsacien 24 december 2015 om 19:20

Goed nieuws!

Doomsday 24 december 2015 om 22:48

Goed voor het spektakel, nog een keer kegelen voor gevorderden

KeesD 25 december 2015 om 12:47

Wat een mazzel heeft ie eigenlijk nog gehad.

Leukefans 25 december 2015 om 19:51

Eigenlijk wel een mooi gebaar van Madiot, een jongen waarvan zijn terugkeer op de weg op dat moment op zijn minst zeer onzeker of zelfs onmogelijk geleken zal hebben financiële zekerheid te garanderen, zodat hij zich daarover alvast geen zorgen heeft moeten maken.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair