Bondscoach Moerenhout voert charme-offensief: “Alles wat Mathieu aanraakt, verandert in goud”

maandag 6 mei 2019 om 09:42
Bondscoach Moerenhout voert charme-offensief: “Alles wat Mathieu aanraakt, verandert in goud”

Bondscoach Koos Moerenhout wil Mathieu van der Poel maar wat graag meenemen naar het wereldkampioenschap wielrennen van september in Yorkshire. Eerder gaf Moerenhout al aan dat hij Van der Poel graag mee zou nemen, maar na het zien van het parcours in Yorkshire is hij overtuigd. “Yorkshire is hem op het lijf geschreven”, laat hij optekenen aan Het Nieuwsblad.

Tijdens de voorbije Tour de Yorkshire werd een deel van het parcours van het aanstaande WK aangedaan. Hier was het dat Moerenhout zag dat het parcours perfect is voor Van der Poel. “Het heeft iets weg van de Brabantse Pijl”, refereert hij naar de koers die Matje op overtuigende wijze won. “Een vergelijking met de Ardennen of de Amstel gaat wel op. Hij moet er voor gaan.”

Het ligt in de lijn der verwachting dat kamp-Van der Poel volgende week meer bekend zal maken over zijn komende programma. “Ik snap dat Mathieu voor een moeilijke keuze staat met het WK mountainbike op 1 september in Canada. Maar de manier waarop hij van het veld naar de weg switchte, bewijst dat hij en zijn omgeving dat prima aankunnen”, heeft hij vertrouwen in zijn landgenoot. “De keuze is aan de renners en hun ploeg. Mathieu is aan zet.”

Mocht Van der Poel ervoor kiezen om naar het WK te gaan, krijgen we wellicht na 34 jaar een opvolger van Joop Zoetemelk. “Wat hij de afgelopen weken liet zien, is ongekend. Laat ons hopen dat hij ja zegt, want alles wat hij momenteel aanraakt, verandert in goud”, sluit hij mooi af met een referentie naar de kleur van de gewenste medaille.

Dit artikel delen:

26 Reacties

Arry1337 6 mei 2019 om 09:53

Koos snapt het wel, als er een manier is om hem zover te krijgen is dit het wel. Beetje ego strelen, begrip tonen voor elke beslissing en vertrouwen tonen, ver vooruit

Jotto-Lumbo 6 mei 2019 om 09:55

Ik denk dat MvdP hier totaal niet gevoelig voor is. Die beslist met zijn team wat het beste voor hem is. Als daar het WK op de weg niet in past, zij het zo..

assen 6 mei 2019 om 09:57

Ik vrees dat Jotto-Lumbo gelijk heeft

trickstuff 6 mei 2019 om 10:00

Jammer dat nota bene de bondscoach opnieuw meent dit soort uitspraken te moeten doen. Hij lijkt zijn lot te verbinden aan het wel of niet rijden van VdP, terwijl je je als coach juist moet richten op degenen die met zekerheid beschikbaar zijn.

UrbanSteel 6 mei 2019 om 10:49

Je kan nooit rekenen op mensen die met zekerheid beschikbaar zijn, kijk maar naar b.v.Gesink, Keldermanen Bernal. Valpartijen en ziektes liggen altijd op de loer.

Barry Batsbak 6 mei 2019 om 11:15

Dan kan je Van der Poel beter schrappen voor de longlist. Die gozer gaat nu een compleet seizoen mountainbiken op het hoogste niveau, voluit koersen op technisch gigantisch uitdagende parcoursen waar achter elke rots of boomstronk een valpartij loert. Als er één kandidaat is die in aanmerking komt voor een crash met gevolgen is het Van der Poel wel.

Connor 6 mei 2019 om 11:36

Werkelijk? Ik vind je reactie één van de vreemdste in lange tijd hier op WF.

Volgens mij doet Moerenhout precies datgene wat een goede bondscoach zou moeten doen. Hij probeert een renner, die in het afgelopen (korte) voorjaar vrijwel overal waar hij wil winnen wint, warm te maken voor een WK wielrennen op een parcours dat hem op het lijf is geschreven.

En waar verbindt hij zijn lot aan het wel of niet meedoen van Mathieu aan het WK wielrennen? Ik haal dat absoluut niet uit de tekst.

Mwielerfan 6 mei 2019 om 15:05

Mwah degene die met zekerheid beschikbaar zijn, zijn allen geen specialist op kleine heuvels. Terpstra komt alleen op kasseien goed mee, voor mollema zijn de heuvels te kort en verder hebben we niemand die al een serieus voor de overwinning meedeed vooraan laatste jaren.
Vdp lijkt wel wereldtop hierin, dus geef hem alle ruimte om met mtb wk te combineren. Zo anders dan degene die Canada wt koersen rijden zal z’n programma dan niet zijn.

HSV 6 mei 2019 om 17:49

@BarryB.
Dat is idd waar ik als fan/volger me bij MvdP het meest bedenkingen bij heb: het risico op vallen bij MTB. Zeker omdat Mathieu bij alles ongeveer op het scherpst van de snede koerst. Ook in RVV maakte hij een listig schuivertje over een stoep voor of na de bloembak dat weet ik niet meer. Boven alles hoop ik dat hij heel blijft dan is the sky the limit.

Kevin Lowagie 6 mei 2019 om 11:27

Je krijgt niet elk jaar de kans om wereldkampioen te worden op de weg bij de profrenners. Als het parcours hem echt ligt, weegt dat naar mijn gevoel veel zwaarder dan de crossen die hij zal missen in de VS. Het WK mountainbike vindt plaats op 1 september, maar valt volgens mij wel te combineren. Het lijkt me inderdaad een ‘gouden’ opportuniteit!

Wheely 6 mei 2019 om 12:14

Aaah dat verklaart het. Matje heeft de helm van Greg aangeraakt.

mtber_1978 6 mei 2019 om 12:16

@Barry Batsbak.
Ik denk dat er bij Cross Country rijden minder valpartijen zijn met ernstige blessures dan rijden op de weg. Ik volgt het MTB al meer dat 20 jaar en het aantal blessures bij de profs is echt veel kleiner dat het aantal blessures bij de wielrennen. Zie maar de afgelopen 4 weken hoeveel valpartijen met zware blessures tot gevolg er zijn geweest.

Barry Batsbak 6 mei 2019 om 13:18

Het ging mij meer om rijders “die met zekerheid beschikbaar zijn”. Bovendien heeft Van der Poel er vorige seizoen ook een keer naast gelegen in Logrono. Hebben ze zijn pols weer in elkaar moeten schroeven. Paar weken erna lag hij er in Nove Mesto weer naast. Hij komt naar omstandigheden vaak met de schrik vrij (en gelukkig maar) maar de káns dat hij zich blesseert is er weldegelijk.

girardengo 6 mei 2019 om 12:46

Iedereen kan wel hard roepen, maar er is er maar één die erover gaat, de renner zelf. Andere vraag is, of de bondscoach het luidkeels via de media moet spelen. Stille diplomatie is wellicht verstandiger.

Mwielerfan 6 mei 2019 om 15:08

Druk opvoeren hoeft niet inderdaad, maar aangeven dat het echt wat voor hem is kan denk ik wel motiverend werken

Etika 6 mei 2019 om 12:48

“Mocht Van der Poel ervoor kiezen om naar het WK te gaan, krijgen we wellicht na 34 jaar een opvolger van Joop Zoetemelk.”

Meen je dat nu ? De kans dat hij het niet wordt lijkt me groter dan wel. Er rijden immers nog andere landen mee, weet je wel. Daarenboven denk ik niet dat de andere Nederlandse profs staan te springen om zich leeg te rijden voor Matje. Ook op bevriende renners met verschillende nationaliteiten zal hij niet moeten rekenen.

Connor 6 mei 2019 om 13:13

Ze rijden zich liever leeg voor een renner die een pak minder kans op succes heeft?

Mwielerfan 6 mei 2019 om 15:10

Hoezo niet? Terpstra zal ongetwijfeld z’n kans willen gaan, maar ook bij qs heeft ie zich vaak genoeg geschikt in afstopwerk, gaten dichtrijden, sleuren enz.
Ook mollema en dumoulin knechten regelmatig en de rest is qua eendagskoersen sowieso knecht

Romāns Vainšteins 6 mei 2019 om 12:52

Stuur die man een teiltjeketting en een forse mudkortingbon op albatrosveren.

Jean Dumas 6 mei 2019 om 13:27

Zoiets moet groeien tussen bondscoach en VDP. We hebben dit jaren niet meegemaakt. Sinds de Raleigh-jaren eigenlijk niet meer.

leegloper 6 mei 2019 om 16:14

Maar moet VDP niet eerst het NK rijden? En als hij dat niet doet, mag hij dan wel het WK betwisten? Daar wil ik Moerenhout en de KNWU wel eens over horen.

joowii 6 mei 2019 om 17:27

goed punt

yo-eddy 7 mei 2019 om 12:38

mwah, denk dat voor VdP ook hierin wel andere regels geleden ;)

toiletduck 7 mei 2019 om 14:23

Ik heb werkelijk nog nooit van die regel gehoord.

Ruud List 6 mei 2019 om 16:15

Als Matthieu er niets voor voelt zou ik er ook maar niet aan beginnen.
En ach, laten we eerlijk zijn, “wereldkampioen” zegt uiteindelijk toch niet zoveel zolang het in een eendagskoers wordt bepaald.
Zoals bij o.a. motorraces geven resultaten door een seizoen heen een eerlijker beeld wie uiteindelijk de echte kampioen is.

Marcel1112 6 mei 2019 om 16:37

Zegt misschien niet zoveel, maar toch vaak één van de leukere koersen om naar te kijken door de landenploegen. En het tricot is natuurlijk ook fraai om een jaartje in te mogen rijden.

Headlines

Materiaalzone

Populair