Bol blijft bij Burgos-BH

Bol blijft bij Burgos-BH

foto: Cor Vos

donderdag 5 november 2020 om 11:00

Jetse Bol heeft zijn aflopende contract bij Burgos-BH met één jaar verlengd. Dat bevestigen verschillende bronnen aan WielerFlits. De 31-jarige Nederlander stapte op 1 augustus 2018 over van het Colombiaanse Manzana Postobón naar het Spaanse ProTeam en begint in 2021 zodoende aan zijn vierde seizoen.

Bol kent een goed seizoen. Hij noteerde top-20-resultaten in de Saudi Tour (zestiende), Circuito de Getxo (twintigste), Tour de Wallonie (achttiende) en Ordiziako Klasika. In die Baskische eendagskoers werd hij zesde. Na Ángel Madrazo is de Noord-Hollander de beste geplaatste renner van Burgos-BH op de UCI World Ranking.

Een langer verblijf is een logisch gevolg. Zeker ten tijde van stoppende teams als CCC, NTT Pro Cycling, Nippo dat naar EF Pro Cycling trekt en het nog ontbreken van een nieuwe hoofdsponsor bij Androni Giocattoli, is een profcontract voor 2021 op de krappe arbeidsmarkt een schaars goed.

Vuelta 2021
Met Bol – die deze dagen naarstig op zoek is naar de goede vlucht in de Vuelta a España – staan er nu twaalf renners onder contract bij Burgos-BH voor komend seizoen. Daarbij ook Alex Molenaar. De 21-jarige Spaanse Nederlander tekende afgelopen winter als neoprof zijn eerste contract bij de beroepsrenners, waardoor de Spaanse formatie hem automatisch voor twee jaar moest binden.

Bol en Molenaar delen deze Vuelta een kamer. Ook komend seizoen lijkt Burgos-BH zeker van een wildcard voor de Ronde van Spanje, aangezien deze dan van start gaat in de provincie Burgos. Dat is de hoofdsponsor van de ploeg.

Overigens zit het Spaanse ProTeam niet stil. Eerder werd al de komst van sprinter Edwin Ávila (30), veldrijder Felipe Orts (25), triatleet Ander Okamika (27) en U23-renner Pelayo Sánchez (20) bekendgemaakt. Daarnaast meldde Díario de Burgos dat ook de 20-jarige Spanjaard Mario Aparicio zich bij Burgos-BH vervoegt.

Óscar Cabedo, sprinter Manuel Peñalver en Diego Rubio zouden volgens de Spaanse krant hun contract ook verlengen. Zuid-Afrikaan Willie Smit en Jaume Suredo zouden een aanbod in beraad hebben. ProTeams moeten op 20 november minstens twintig renners voor 2021 doorgeven aan de UCI.

Voorlopige selectie Burgos-BH 2021
flag-es Mario Aparicio*
flag-co Edwin Ávila
flag-nl Jetse Bol
flag-es Óscar Cabedo*
flag-es Carlos Canal
flag-es Isaac Cantón
flag-es Jesús Ezquerra
flag-es Ángel Fuentes
flag-es Ángel Madrazo
flag-nl Alex Molenaar
flag-es Ánder Okamika
flag-es Felipe Orts
flag-co Juan Felipe Osorio
flag-es Manuel Peñalver*
flag-es Diego Rubio*
flag-es Pelayo Sánchez

* Moet de ploeg nog bevestigen

Dit artikel delen:

8 Reacties

Verweggistan 5 november 2020 om 11:12

‘bevestigen diverse bronnen’ gewoon even bellen met Bol?

Wheely 5 november 2020 om 11:52

Hij nam niet op, was een rondje fietsen ergens in Spanje schijnbaar. ;)

Poeksel 5 november 2020 om 12:17

Jullie hebben de elf afleveringen van Bol in de Vuelta toch wel gelezen?

https://hetiskoers.nl/bol-in-de-vuelta-11-tijdens-het-omhoog-slingeren-genieten-van-het-uitzicht/

Wheely 5 november 2020 om 12:56

Nog niet, maar bij deze. Dank!

Scott Sunderland 5 november 2020 om 11:19

Mooi. Hij tekent altijd voor slechts één jaar bij, valt mij op. Zou de ploeg dat willen of wil hij zelf zich niet langer binden ? Prima renner voor een PCT ploeg als dit. Bol moet je niet in een WT ploeg stoppen. Dan wordt hij een anonieme knecht. Hier kan hij redelijk zijn eigen plan trekken, wat wel zo leuk is.

HoofdIsVrij 5 november 2020 om 13:40

Ten Dam vertelde dat hij ook nooit een contract langer dan een jaar had. Blijkbaar komt dat in het wielrennen behoorlijk vaak voor en is een meerjaren contract eerder uitzondering dan de regel.

Chris Van Uden 5 november 2020 om 12:51

Mooi, voorlopig gaat hij nog niet uitbollen!

Paul4566 5 november 2020 om 15:59

Lijkt het daar prima naar zijn zin te hebben. Toch heb ik altijd het idee dat er meer inzit dan er nu uitkomt, en hij niet zou misstaan in een WT ploeg als avonturier. Nadeel is dan weer dat hij waarschijnlijk meer moet knechten dan hem lief is.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair