Wielertransfers 2021: Burgos-BH, Ryan Anderson, Hanna Nilsson

donderdag 5 november 2020 om 15:45
Wielertransfers 2021: Burgos-BH, Ryan Anderson, Hanna Nilsson

foto: Cor Vos

Het nieuwe jaar nadert en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

Burgos-BH
Mario Aparicio (20) is de vijfde aanwinst van Burgos-BH voor 2021. Dat schrijft Diario de Burgos. Eerder trok het Spaanse ProTeam al Edwin Ávila, Ander Okamika, Felipe Orts en Pelayo Sánchez aan. In totaal heeft Burgos-BH nu twaalf renners, waaronder Alex Molenaar (die een doorlopend contract had), bevestigd voor volgend seizoen. De nodige contractverlengingen staan op de rol en daarnaast worden nog drie nieuwe renners verwacht.


Ryan Anderson
De 33-jarige Ryan Anderson heeft besloten ermee te stoppen. De Canadees stond de laatste drie jaar onder contract bij Rally, een Amerikaans ProTeam. In 2016 en 2017 kwam Anderson nog twee seizoenen uit voor Direct Energie. Zijn laatste UCI-koers dateert uit september 2019. Daarna kan Anderson lange tijd niet fietsen omdat hij tijdens een mountainbiketocht zijn been brak.

Tijdens zijn herstel werd ook nog een bloedprop in zijn longen geconstateerd. Inmiddels is Anderson weer hersteld en heeft hij besloten een punt te zetten achter zijn actieve loopbaan. Hij gaat zich nu richten op recreatieve activiteiten als endurance-mountainbiken en graveltochten.


Hanna Nilsson
Lotto Soudal Ladies zal volgend seizoen kunnen rekenen op de diensten van Hanna Nilsson. De 28-jarige Zweedse tekent een eenjarig contract en komt over van Parkhotel Valkenburg. “Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van Lotto Soudal Ladies. Ik kan niet wachten om te gaan werken met sportdirecteur Annelies Dom. Ik heb een jaar met haar gekoerst en ze beschikt over enorm veel kennis.”

Nilsson, die in het verleden ook uitkwam voor BTC City Ljubljana, wist in haar carrière al meerdere top 10-plaatsen te versieren in lastige rittenkoersen en eendagswedstrijden. Ze werd drie jaar geleden nog tweede in de Giro del Trentino en tweede in de Tour Cycliste Féminin International de l’Ardèche.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Scott Sunderland 5 november 2020 om 10:06

Toch benieuwd of Jetse Bol bij Burgos blijft of dat hij met andere opties bezig is.

0
Verweggistan 5 november 2020 om 10:11

Volgens dat nieuwsbericht zou Bol een van de renners zijn die blijft.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone