BMC verwacht volledig herstel Vliegen

donderdag 29 oktober 2015 om 09:08
BMC verwacht volledig herstel Vliegen

BMC verwacht dat Loïc Vliegen volledig zal herstellen. Dat vertelt ploegleider Valerio Piva aan persbureau Belga. De 21-jarige Belg ondergaat vandaag een operatie vanwege een aangeboren hartafwijking.

Vliegen maakte in juli de overstap naar de Amerikaanse profformatie, nadat hij eerder uitkwam voor de opleidingsploeg. In augustus werd hij tijdens de London Surrey Classic verdienstelijk elfde, maar in het najaar moest hij veelvuldig vroegtijdig opgeven. “Hij is een enorm talent, reed altijd sterk bij de jeugd, maar hij voelde zich de voorbije weken, maanden, moe, recupereerde amper, had ook maagklachten. Hij was niet de oude. Allerlei onderzoeken volgden en het duurde lang vooraleer de oorzaak gevonden werd”, aldus Piva.

De ploeg heeft vertrouwen in een comeback. “De dokters hebben ons verzekerd dat hij weer volledig de oude kan worden. De operatie duurt ook niet lang. Hij moet slechts één dag in het ziekenhuis blijven en op 7 december, start van de eerste teamstage in het Spaanse Denia, zal hij weer gewoon van de partij zijn.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Voorgeborchte 29 oktober 2015 om 09:11

Oef! Vond hem tijdens zijn stage vorig jaar al veelbelovend. Kan een mooie renner worden!

Cadellie 29 oktober 2015 om 09:42

Wie kan mij vertellen wat voor type renner dit is?

billi 29 oktober 2015 om 10:03

zie uitslagen op pcs, dan krijg je wel een goed beeld

Headlines

Materiaalzone

Populair