‘BMC/CCC zoekt nog naar minimaal dertien renners’

‘BMC/CCC zoekt nog naar minimaal dertien renners’

foto: Steve Thomas/Tour of Antalya

vrijdag 10 augustus 2018 om 13:12

Op de eerste rustdag van de Tour de France kwam daar het verlossende woord van teambaas Jim Ochowicz. Zijn BMC-ploeg is gered door de Poolse schoenenfabrikant CCC. Greg Van Avermaet tekende direct het beste contract uit zijn carrière, maar vele andere topstukken van de miljoenenploeg gaven hun ja-woord al aan andere teams. Volgens Het Nieuwsblad staan er tot op heden slechts negen renners onder contract. Ook is er nog geen zekerheid omtrent een fietsenleverancier.

Volgens sportief directeur en ex-renner Piotr Wadecki hoeft de Belgische kopman zich geen zorgen te maken. De Poolse ploeg heeft haar naam nog niet geopenbaard, maar naast Van Avermaet zou er volgens de Belgische krant inmiddels een akkoord zijn met nog eens acht andere renners: Michael Schär, Nathan Van Hooydonck, Alessandro De Marchi en Francisco Ventoso blijven het BMC-nest trouw. Daarbij komt de overstap van Guillaume Van Keirsbulck en Gijs Van Hoecke van Wanty-Groupe Gobert en LottoNL-Jumbo. ProContinental-team CCC Sprandi Polkowice zou dan weer deels opgaan in de WorldTour-ploeg. De sterke Portugees Amaro Manuel Antunes en het 20-jarige Poolse talent Szymon Sajnok zijn de enigen met een doorlopend contract.

Overzicht aanwinsten en vertrekkers
Die laatste twee lijken daardoor op een plekje bij de nieuwe BMC/CCC te kunnen rekenen. Van de huidige ProContinental-ploeg komen op basis van kwaliteit slechts een paar renners in aanmerking om de overstap te maken naar de WorldTour. Dat zijn sprinttalent Alan Banaszek (20), de snelle Sloveen Marko Kump (29) en zijn landgenoot Jan Tratnik, al maakt hij de overstap naar Bahrain Merida. Met een beetje goede wil zouden ook Kamil Gradek (27), de Duitser Jonas Koch (25), Kamil Małecki (22), het Tsjechische talent Michal Schlegel (23), Ronde van Drenthe-winnaar František Sisr (25) en ervaren rot Mateusz Taciak (34) het overwegen waard zijn. Bij BMC blijven over: Tom Bohli (24), Brent Bookwalter (34), Joey Rosskoff (31) en Miles Scotson (24).

Vrijwel alle andere BMC-renners zijn reeds vertrokken of gaan ermee stoppen. Richie Porte is nog onbevestigd als aanwinst voor Trek-Segafredo, terwijl Jurgen Roelandts volgens Het Nieuwsblad voor een Spaans avontuur zou kiezen bij Movistar. Jempy Drucker kan dan weer naar BORA-hansgrohe, waar Patrick Bevin de overstap kan maken naar Mitchelton-Scott. Klimtalent Kilian Frankiny volgt landgenoot Stefan Küng naar Groupama-FDJ. Nicholas Roche heeft ook te horen gekregen dat hij moet vertrekken. De ervaren Ier kon rekenen op veel interesse, maar zijn salariseisen zouden voor veel teams te gortig zijn.

‘Ploeg bestaat uit 22 tot 24 renners’
Wadecki heeft dus nog het nodige huiswerk te verrichten. “In totaal wil ik graag tussen de 22 en 24 renners hebben voor in onze WorldTour-ploeg”, zegt hij tegen Het Nieuwsblad. Daarvan zouden er in ieder geval zes uit Polen moeten komen. Hij bevestigt dat er interesse is voor Łukasz Wiśniowski van Sky en de Italiaanse pool Jakub Mareczko (Wilier Triestina-Selle Italia). Daarnaast is er een aanbod neergelegd bij Tour de France-winnaar Geraint Thomas, waar Ochowicz eerder nog stelde dat het niet de ambitie was om een klassementskopman aan te trekken. Volgens de Belgische krant is de omkadering van de ploeg wél rond. Het hoofdkwartier van de ploeg zal zich vestigen in Polen. “En we praten met verschillende fietsfabrikanten”, aldus Wadecki.

Dit artikel delen:

21 Reacties

FBahamontes 10 augustus 2018 om 13:16

22 tot 24 renners is gewoon te weinig voor de WorldTour, zie Sunweb dit jaar.

Tom Rey 10 augustus 2018 om 13:17

Komt op mij een beetje over alsof CCC zelf niet verwacht had al zo snel WT te worden (door het overnemen van BMC/licentie van BMC) en het nu nog een haastklus is geworden alles voor 2019 ron te krijgen.

Veloburto 10 augustus 2018 om 13:20

Misschien een domme vraag. Maar wat gebeurt er met het huidige CCC-Sprandi-Polkowice. Houdt deze op te bestaan?

Marcel1112 10 augustus 2018 om 13:27

@Veloburto
In artikel staat: gaat deel op in WT ploeg dus neem aan dat deze ophoudt te bestaan.

hartstikkebedankt 10 augustus 2018 om 13:29

9 renners in de ploeg dus:
GVA, Schar, Van Hooydonck, Ventoso, De Marchi, Van Keirsbulck, Van Hoecke, Antunes, Sajnok

2 renners waarschijnlijk:
Banaszek, Kump

Er van uit gaande dat de volgende 5 renners ook wel blijven of de Amerikanen ingewisseld voor 2 Polen van het huidige CCC:
Schlegel, Bookwalter, Bohli, Rosskopf, Scotson

Hebben ze dus nog minimaal 8 vacatures, wie zouden dat dan moeten zijn? Veel kwaliteit zit er nog niet in, gezien het profiel van de ploeg dus bijvoorbeeld renners uit het volgende rijtje(?):
Wisniowski, Mareczko, Majka, Poljanski, Konrad, Buchmann, Ackermann, Tony Martin, Kreuziger, Bole, Moser, Polanc, Hansen, Novak

Zijn er nog geruchten, 1 klassementsrenner mag er sowieso nog wel bij want ze hebben ook geen topsprinter. Neigt een beetje naar kraak noch smaak zo met alleen een sterk voorjaarsteam.

achtpuntzes 10 augustus 2018 om 13:30

@ Veloburto:
Misschien even het stukje lezen ipv koppensnellen?

BoomHoogerland 10 augustus 2018 om 13:30

Dat wordt op deze manier wel een ergduidelijk matige WT ploeg.

Simon1 10 augustus 2018 om 13:37

Ze hebben mannen nodig die ook een klassieke finale kan rijden samen Goude Greg.

tvm 10 augustus 2018 om 13:40

Tratnik houden, Hirt, Majka en Kwiat halen zou mooi zijn!

Samlambeej 10 augustus 2018 om 13:41

Als Ventoso blijft, waarom zou je dan nog Pozzato nemen?
Roelandts is toch ook niet dé meesterknecht gebleken dus laat maar gaan.
Ik zou al het degelijke PCT materiaal wel meenemen om aan die 6 te komen.
Het is zeker ook eenvoudiger om een sprinter bij een klassiekerploeg te zetten dan een klassementsman. Hetzij één die terug kan vallen op ritten kapen of een allrounder die je veel kunt inzetten. Dat zou nodig zijn gezien ze voor een veel te krappe selectie van 22-24 gaan.

Samlambeej 10 augustus 2018 om 13:44

@hartstikkebedankt
hartstikkebedankt, mooi overzichtje. Voor een échte topper zal men idd de geldbeugel moeten opentrekken.

ah-ja 10 augustus 2018 om 13:49

Wordt een sterrenensamble hahaha. Thomas kan niet wachten om daar te tekenen lijkt me. Mss Costa nog halen?

paul_devries001 10 augustus 2018 om 13:52

Ff off topic, maar als ik alles zo bekijk, is sunweb niet echt bezig met het versterken van hun bergteam, heb weinig geruchten novh bevestegingen gehoord. Wordt nog een aardig probleem volgend jaar in de bergjes.

KimJungPoels 10 augustus 2018 om 13:52

Zal het eerste jaar best wel overbruggen zijn, dat is vaker bij ploegen van wie pas zo laat bekend wordt dat ze WT gaan rijden.

Maar met van Avermaet hebben ze al 1 topper binnen die bovendien toch al redelijk support heeft mochten Wisniowski, Keirsbulck en van Hooydonck alle drie komen. En een Majka zie ik wel komen, kan me voorstellen dat Bora op zich niet zo moeilijk doet nu Buchmann en Konrad dat niveau benaderen gaan en ook Formolo en eventueel Muhlberger/Kennaugh/Grossschartner links en rechts wat kansen zullen moeten krijgen.

Daarnaast zou je 2 goede Poolse talenten hebben met Banaszek, Sajnok en kan Mareczko met wat fatsoenlijke koersen misschien nog wel eens een stapje maken, dus de sprint is dan redelijk gedekt. Voeg je er dan de betere namen van het rijtje van hartstikkebedankt + een Ulissi/Felline aan toe en ik vind het best een leuke ploeg.

tdcbolide 10 augustus 2018 om 14:07

Paterski lijkt mij toch ook wel een WorldTour-waardige renner

boehoe 10 augustus 2018 om 14:24

@redactie “Daarnaast is er een aanbod neergelegd bij Tour de France-winnaar Geriant Thomas”

Effe die voornaam goed spellen.

bartqw 10 augustus 2018 om 14:40

Op procyclingstats staat ook Serge Pauwels als renner voor volgend jaar. Is dit al ergens bevestigd? https://www.procyclingstats.com/team/bmc-racing-team-2019

Quintenri 10 augustus 2018 om 14:43

Zie net op instagram een bericht dat Serge Pauwels ook de ploeg komt versterken inderdaad!

Sebas 10 augustus 2018 om 14:57

Ik zal maar weer eens op de fiets stappen dan!

Scott Sunderland 11 augustus 2018 om 00:21

Men is toch ook in gesprek met Pozzato ?? Of is dat weer van de baan misschien ??

Scott Sunderland 11 augustus 2018 om 00:23

Majka ?? Maar die heeft toch inmiddels bijgetekend bij Bora toch ?

Headlines

Materiaalzone

Populair