BMC aast op de komst van Dylan Groenewegen
donderdag 21 augustus 2014 om 10:00

BMC aast op de komst van Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen staat voor een vertrek naar BMC. De Amerikaanse ploeg is gecharmeerd voor de sprinter uit Amsterdam en zou hem volgens het Algemeen Dagblad al een contractaanbod hebben gedaan. De renner van De Rijke heeft het voorstel volgens zijn manager Eelco Berkhout in beraad. Groenewegen won dit jaar onder meer de Ronde van Vlaanderen voor beloften.

“BMC was de eerste die naar Dylan informeerde, al vroeg in het jaar”, vertelt Berkhout. “Er zijn meer teams die hebben geïnformeerd. Het is de vraag is of je als talent naar zo’n grote ploeg als BMC moet gaan, met zoveel wereldtoppers. Maar Alan Peiper is wel een goede opleidingscoach.” Diezelfde Peiper bevestigde tegenover de krant dat hij Groenewegen er graag bij zou willen hebben.

De Rijke vraagt ProContinental-status aan
Groenewegens huidige ploeg De Rijke probeert al een aantal jaren de ProContinental-status te verwerven. Het lukte manager Cor van der Wel echter steeds niet om de financiën rond te krijgen. Toch heeft Van der Wel, evenals Roompot-Orange, inmiddels een aanvraag bij de UCI ingediend om volgend seizoen als ProContinental-ploeg te acteren. “Nu hebben we tot de eerste week van september om de financiële kant rond te krijgen”, aldus de teammanager.

RIDE Magazine