Naasten nemen afscheid van Bjorg Lambrecht tijdens uitvaart

dinsdag 13 augustus 2019 om 13:20
Naasten nemen afscheid van Bjorg Lambrecht tijdens uitvaart

foto: Cor Vos

Familie, vrienden, teammaats en dorpsgenoten brachten vandaag een laatste saluut aan Bjorg Lambrecht tijdens diens uitvaart in zijn woonplaats Knesselare. De 22-jarige Belg kwam vorige week te overlijden na een zware valpartij in de Ronde van Polen.

Er werd veel volk verwacht om afscheid te nemen van de talentvolle Lotto Soudal-coureur. Bij de kerk, waar de dienst plaatsvond, werd een groot scherm geplaatst waar publiek de plechtigheid bij kon wonen. De VRT en VTM verzorgden een livestream van de uitvaart.

Lotto Soudal nam zondag afscheid
Het team van Lotto Soudal dat actief is in de BinckBank Tour heeft afgelopen zondag afscheid genomen van hun ploeggenoot. “Samen met de ouders, zus en vriendin van Bjorg werd een soort wake gehouden”, vertelt de communicatieverantwoordelijke van Lotto Soudal Arne Houtekier. “Er werd muziek gespeeld en er zijn teksten voorgelezen. Daarna zijn we Bjorg gaan groeten. Het was zeer emotioneel, maar achteraf was iedereen tevreden dat ze op zo’n hechte manier afscheid konden nemen.”

De Belgische WorldTour-ploeg rijdt in de BinckBank Tour rond met rouwbanden om de armen. De ploegwagens herdenken de overleden coureur door met stickers op de auto’s te rijden. Op deze stickers wordt Lambrecht afgebeeld met de tekst 143 Matchbox. Lambrecht zal na de uitvaart in kleine kring worden gecremeerd.

Link
Livestream (Sporza)

Update: De uitvaart van Bjorg Lambrecht in foto’s

Een krans van Jumbo-Visma – foto: Cor Vos

Tiesj Benoot rouwt in Knesselare – foto: Cor Vos

Rouwend publiek – foto: Cor Vos

De Sint-Willibrorduskerk in Knesselare – foto: Cor Vos

Harm Vanhoucke en André Greipel dragen de kist – foto: Cor Vos

De kist van Bjorg Lambrecht in de Sint-Willibrorduskerk – foto: Cor Vos

De grote schermen buiten de Sint-Willibrorduskerk – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

17 Reacties

Tom Rey 13 augustus 2019 om 11:03

Hoe erg het is, blij dat het na vandaag ook hopelijk even ophoudt met de aandacht voor Bjorg. Niet alleen voor ons, maar zo dat ook de familie in alle rust kan rouwen en dit verlies kan verwerken.

Mark 13 augustus 2019 om 11:40

Rouwen als familie begint met het wegleggen van je telefoon en niet wielerflits lezen. Is niet erg als we hier ook voldoende bij stil kunnen staan dus een artikel over hem helpt diegene die er bij wil stil staan. Iedereen rouwt op zijn eigen manier, de juiste manier bestaat niet.

Mark 13 augustus 2019 om 11:46

Mooi dat de renners van Lotto zelf afscheid hebben genomen. Triest dat di hem is overkomen. Het blijft een gevaarlijke sport helaas…

josi 13 augustus 2019 om 11:54

Rust zacht, Bjorg.

Jean Dumas 13 augustus 2019 om 11:55

Veel sterkte voor de familie en vrienden.

koos verrek 13 augustus 2019 om 11:59

Blijft onwezelijk. ’t is soms een rotsport..

Polly 13 augustus 2019 om 12:27

Oprechte vraag; waarom wordt hier een artikel aan gewijd? Dit is letterlijk content over iemands lijk creëren wat ik echt obsceen vindt en daarnaast ook nog eens geen nieuwswaarde heeft. Het is allemaal tragisch genoeg lijkt me zonder dit soort Telegraaf/Privé artikelen..

Paling99 13 augustus 2019 om 12:42

Oprecht antwoord: Je hoeft dit bericht niet te lezen, niemand die je dwingt. Ik persoonlijk heb dit bericht wel aangeklikt omdat ik interesse heb in het wel een wee van de gebeurtenissen rondom Bjorg. Zeker geen sensatiezoekerij, maar oprechte interesse en medeleven.

On topic: Rust zacht Bjorg

Brabander 13 augustus 2019 om 13:00

Ik zou het juist zeer vreemd vinden mocht hier geen artikel aan gewijd worden.
Bjorg: Requiescat in pace

assen 13 augustus 2019 om 13:25

Wielerflits (WF) verzorgt nieuws over en gerelateerd aan wielrennen. De begrafenis van een renner voldoet hieraan.

Sterkte voor de betrokkenen. Hopelijk hoeven we de komende maanden niet of anders zeer zelden dit soort berichten te lezen op WF

Jelmer-038 13 augustus 2019 om 13:35

Heel veel sterkte aan de naasten van Björg gewenst!

VerstandOpNul 13 augustus 2019 om 14:13

Rust zacht.. Eeuwig triest dit..

Kleine spelfout op het boeket van Jumbo-Visma trouwens..

Mark 13 augustus 2019 om 14:42

Klopt. Vista van Windows wordt de sponsor kennelijk

Voorgeborchte 13 augustus 2019 om 14:42

Om stil van te worden. Bjorg laat een lege plek achter in het peloton, ik kan me niet voorstellen hoe het voor zijn nabestaanden moet voelen. Ik wens hen alle sterkte toe.

Ook andermaal weer duidelijk hoe Greipel zijn hart nog bij Lotto ligt. Hele warme man, hopelijk kan hij na zijn mislukte Arkea avontuur misschien toch nog naar Lotto in een andere rol. Ik had het gevoel al toen ik hem met Stig bezig zag in de Tour, maar volgens mij is het iemand waar je als ploeg veel aan hebt tijdens donkere dagen.

jules van duffel 13 augustus 2019 om 14:51

Schoon om te zien dat de kist mede gedragen werd door André Greipel . Toch niet zo evident wetende dat Greipel eind vorig seizoen , na al wat hij voor Lotto jarenlang gepresteerd en gewonnen had , de ezelsstamp gekregen had en moest opkrassen . Bewijst , voor zoveel als nodig , nogmaals dat Greipel niet alleen een steengoed sprinter is geweest doch tevens ( en nog steeds ) een Grote Seigneur als mens . Chapeau daarvoor !

EddyB1958 14 augustus 2019 om 11:23

Vandaag gelezen dat Greipel na de begrafenis in zijn eentje tegen een boom stond te wenen.

lepel 13 augustus 2019 om 14:58

@ WF, ik lees op de HLN site dat Lambrecht gecremeerd gaat worden ipv begraven.

Headlines

Materiaalzone

Populair